Hirdetés

Még nincs vége a leépítések évének: ezúttal az EA rúgja ki a Codemasters egy részét

|

Nem sikerült kibírni az év utolsó napjait elbocsájtások nélkül.

Hirdetés

Miközben a The Game Awards színpadán hamarosan nagyon jól öltözött személyek fognak felbontani nagyon drága pezsgőket, a játékipar másik fele a munkaerőpiacon fog állásokért rohangálni. A 2023-as évre legalább annyian fognak csodálatos címek miatt emlékezni, ahányan az elbocsátásokért.

A videogamelayoffs.com becslése szerint úgy 9000 játékipari dolgozó vesztette el állását idén, és ez a szám csak tovább fog növekedni, ahogy az EA "átszervezése" is megkezdődik.

Hirdetés

Ugyan pontos számokat még nem tudunk, de az EA az IGN.comnak megerősítette, hogy ki fognak rúgni embereket a Codemasters csapatából. A céget még 2021-ben vásárolták fel 1,2 milliárd dollárért, abban reménykedvbe, hogy az EA válhat a "versenyjátékok otthonává". Ez a terv valamelyest bedőlt, amikor az F1 23, az EA Sports WRC és a Need for Speed: Unbound sem hozták az elvárt bevételeket. 

Így kommentálták egyébként a történteket:

"A cégünk folyamatosan változik, ahogy azon dolgozunk, hogy elképesztő játékokat és szolgáltatásokat szállíthassunk le, melyek aztán lefoglalják, összekötik és inspirálják rajongóinkat. Ez olykor szükségessé teszi, hogy kismértékű változásokat eszközöljünk a szervezeten belül, és ezzel segítsük a csapataink és erőforrásaink egy vonalba állítását a cég céljainak és prioritásainak fejlesztése érdekében."

Sajnos nem ez volt az első alkalom, hogy az Electronic Arts "szervezeten belüli változtatásokat eszközölt". Már 2022 novemberében is, alig egy évvel a stúdió felvásárlása után elkaszálta a Project Cars sorozatot, elmondásuk alapján azért, hogy a csapatot olyan projektekre állíthassák, melyek "legjobb eséllyel hoznak a rajongóink számára izgalmas élményeket".

Az elbocsájtott dolgozók száma egyelőre nem ismert.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)