Hirdetés

Megint vett egy fejlesztőstúdiót a Sony, AAA kategóriás játékon dolgozik a csapat

|

De nem csak a PlayStation Studios bővült tegnap, a Focus Entertainment is bevásárolt.

Hirdetés

Miközben a világ árgus szemekkel figyeli, hogy milyen véget ér az Activision Blizzard lassan másfél éve húzódó bekebelezése a Microsoft által, a piac többi szereplője sem tétlenkedik, sorra követik egymást a kisebb-nagyobb jelentőségű akvizíciók. Nemrég a Sega jelentette be, hogy tekintélyes összegért megvásárolja az Angry Birds mögött álló Roviót, most pedig szinte egyszerre kürtölte világgá a Sony és a Focus Entertainment, hogy nekik is akadt egy-egy hal a hálójukba.

A vezető konzolgyártó a körülbelül 150 főt foglalkoztató Firewalk Studiosra csapott le, amelyet öt éve alapítottak a Bungie és az Activision, azon belül is a Raven veteránjai. Bár a csapat neve valószínűleg nem mond túl sokat senkinek, maga a felvásárlás nem a semmiből érkezett, mivel már 2021-ben megállapodás született köztük és a Sony között egy exkluzív AAA kategóriás, multiplayer cím fejlesztéséről. Mivel az eddig a ProbablyMonsters részét képező Firewalk Studioshoz egyetlen IP sem tartozik, Jim Ryant és Hermen Hulstot az a projekt győzhette meg, amin épp a fejlesztők dolgoznak. 

Hirdetés

Más a helyzet a Focus Entertainment fogását illetően, ugyanis a francia kiadó a 2008-ban létrehozott Dovetail Games tulajdonosainak tett visszautasíthatatlan ajánlatot. A brit stúdió specialitását a szimulátorok jelentik, és olyan IP-k fűződnek hozzá, mint a Train Simulator, a Train Sim World, a Euro Fishing és a Fishing Sim World. Mivel épp ezzel a szaktudással keltette fel a Focus figyelmét, természetesen az akvizíciót követően is ezen a vonalon fog tevékenykedni.

A felek egyik üzlet részleteit sem hozták nyilvánosságra, így nem tudjuk, hogy a szóban forgó stúdiók mekkora összegért kerültek új tulajdonosaikhoz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)