Hirdetés

Megspórolt 3 milliárd dollárt a Microsoft, de tovább csúszhat az Activision Blizzard felvásárlása

|

Tegnap kellett volna lezárni a folyamatot, ám a két cég megállapodott abban, hogy kár lenne sietni.

Hirdetés

Miután már az amerikai fogyasztóvédelem sem kaszálhatja el és igazából csak az Egyesült Királyság illetékes intézményét kell meggyőzni, heteken belül lezárulhat az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlása. Volt esély rá, hogy már az elmúlt egy hétben megtörténik az összeolvadás, viszont a dolog nem intézhető el egy átutalással és két aláírt papírral, így nem sikerült a korábbi határidőre megkötni az üzletet.

Július 18-áig kellett volna letudni a dolgot, hogy ne kelljen 3 milliárd dollárt fizetnie a Microsoftnak, és ne kúszhasson be egy másik ajánlattevő elhappolni előle az Activision Blizzardot, de ez nem jött össze - volt viszont egy nagyon egyszerű megoldás erre.

Hirdetés

Phil Spencer, az Xbox fejese jelentette be, hogy a határidőt kitolták, 2023. október 18-áig kell lerendezni a még kérdéses ügyeket. Optimisták és izgatottak, de egyelőre többet nem árult el, azt sem, hogy milyen akadályok vannak még.

Amennyire az tudható, augusztus 29-éig fogja meghozni a brit versenyhivatal a végleges döntését, ezt még mindenképp meg kell várni. Ha ezen dátumig nem születik ítélet, 3,5 milliárd dollárra nő a Microsoft által fizetendő kötbér, majd szeptember 15 után 4,5 millárdra emelik.

Ha felzárkóznál, itt találod a Microsoft és Activision Blizzard összeolvadásával kapcsolatos híreinket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)