Hirdetés

Megszavazták: az Activision Blizzard vezetője ezután is hatalmas bónuszokat vághat zsebre

|

Kiugróan alacsony támogatással ugyan, de a részvényesek rábólintottak Bobby Kotick nagylelkű javadalmazására.

Hirdetés

Hónapok óta megy a huzavona Bobby Kotick, az Activision Blizzard fejesének fizetése körül. A botrány azt követően pattant ki, hogy a pandémiára hivatkozva csaknem 200 embert bocsátottak el a cégtől, miközben a szerződésében megbúvó kiskapu miatt Kotick 200 millió dolláros bónuszt kaphatott a tőzsdén szárnyaló vállalattól.

A befektetőket képviselő CtW Investment Group már akkor is tiltakozott a dolog ellen, így áprilisban felére csökkentették a CEO fizetését. A csoport viszont nem elégedett meg ennyivel, ezért a CtW ügyvezetője később felszólította a részvényeseket, hogy szavazzák meg Kottick javadalmazásának újabb felülvizsgálatát.

Hirdetés

Az erről szóló ülésre június 14-én került volna sor, ám az Activision Blizzard végül elhalasztotta a szavazást arra hivatkozva, hogy a részvényeseknek több időre van szükségük az ügy mérlegeléséhez. A voksolás végül a napokban zajlott le, és ugyan csak 54%-kos többséggel, de Kotick nevetett a végén.

A szavazást a vállalati igazgatótanács tagjainak újraválasztásával együtt tartották. Ebben a szavazatok 96%-a egyetértett a jelenlegi garmada kinevezésének meghosszabbításával, Kotick juttatásainak fenntartását viszont csak az említett szűk többség támogatta.

A vezető túlfizetését ellenző CtW kompenzációs kutatásokért felelős igazgatója, Michael Warner szerint figyelemre méltó, hogy milyen alacsony volt a többség a kérdésben. A szakember szerint ugyanis a Russel 3000 tőzsdeindexben szereplő vállalatok mindössze 4%-ánál tapasztalható ekkora megosztottság a vezetői fizetések megszavazásakor.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Activision Blizzard viszont szóvivője útján fejezte ki elégedettségét a szavazás eredményével:

"Mr. Kotick a nyilvánosan kereskedhető technológiai vállalatok történetének leghosszabb ideig alkalmazott vezérigazgatója, aki átformálta az Activision Blizzardet, rekord eredményeket ért el, megduplázta a cég értékét, és több mint 45 milliárd dollárral növelte a részvényesi értéket 2016. októberi hivatalba lépése óta. Vezetése alatt az Activision Blizzard a világ egyik legfontosabb és legértékesebb szórakoztatóipari és technológiai cégévé vált, munkahelyeket teremtett, és jelentős stratégiai beruházásokat vezényelt, melyek lehetővé tették a vállalat számára, hogy messze felülmúlja a vetélytársai többségét."

-szól a Kotakuhoz eljuttatott vaskos méltatás.

Bobby Kotick tehát egyelőre biztonságban érezheti a juttatásait, bár a szűk szavazati többség miatt a CtW Group valószínűleg továbbra is árgus szemekkel figyeli minden lépését, alkalomadtán ismét elővéve a témát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)