Hirdetés

Mi lesz Bobby Kotick sorsa, miután megvásárolja a Microsoft az Activision Blizzardot?

|

A gamerek körében népszerűtlen cégvezető maradása vagy távozása az egyik legizgalmasabb kérdés a nagy horderejű ügylet kapcsán.

Hirdetés

Nyugodt, nagyjából eseménytelen kedd délutánra készültünk, aztán miközben még sokan az ebédünkkel voltunk elfoglalva, a Microsoft ledobta az atombombát, jóval nagyobbat annál, mint másfél éve, amikor a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMax Mediát kebelezte be. A most már hivatalosan is bejelentett üzlet keretében - amennyiben a hatóságok jóvá hagyják - potom 68,7 milliárd dollárért megveszi az Activision Blizzardot.

A megállapodás zöld utat kapott már a Microsoft és az Activision Blizzard vezetősége részéről, ám még a részvényeseknek is rá kell bólintaniuk ahhoz, hogy ténylegesen minden akadály elháruljon az akvizíció lezárása elől. Maga a folyamat azonban sokáig elhúzódhat, Bobby Kotick az ABK (Activision Blizzard King) alkalmazottainak címzett nyílt levelében úgy számol, hogy a Microsoft következő pénzügyi évében, tehát 2022. július 1-je és 2023. június 30-a között sikerül majd pontot tenni az ügyv végére, tehát akár még másfél évig önállóan működhet a kiadó. A gyeplő ezen időszak alatt mindvégig a jelenlegi CEO kezében lesz, aki ígérete szerint ugyanolyan lelkesen veti majd bele  magát a munkába, mint 31 évvel ezelőtt, az Activision megalapításakor.

Hirdetés

Az viszont még nem eldöntött, hogy meddig folytathatja - immáron Phil Spencer felé tartozva beszámolási kötelezettséggel. A Microsoft ugyanis mindössze annyit erősített meg, hogy az átmeneti időszakban Bobby Kotick a helyén marad, a Wall Street Journal pedig forrásaira támaszkodva azt írja, a felek megállapodtak abban, hogy az ügyvezető az akvizíció lezárultát követően távozik.

Noha ennek feltehetően sokan örülnek majd egyes részvényesektől az alkalmazottakon át a játékosokig, nem fog üres kézzel kilépni irodája ajtaján, a szerződése záradéka alapján 300 millió dolláros fájdalomdíj illeti meg. Seamus Blackley, az eredeti Xbox tervezője pont a hasonló esetektől tartva kommentálta a felvásárlás hírét a Twitteren úgy, hogy rosszul van a gondolatától is, mert emiatt rengeteg pénz üti azok markát, akiknek a praktikái miatt kialakult a botrányokkal terhelt céges kultúra. Ugyanakkor bízik abban, hogy Phil Spencer irányítása alatt pozitív változások indulnak el.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)