Hirdetés

A Microsoft elveszítette az Xbox egyik fontos vezetőjét

|

Kareem Choudhry 26 év után távozott a Microsofttól.

Hirdetés

A Windows Central számolt be arról, hogy pénteken töltötte utolsó munkanapját a Microsoft kötelékében az a Kareem Choudhry, aki az elmúlt hónapokban az Xbox brand mesterséges intelligenciával kapcsolatos terveit egyengette - ide sorolható például az Xbox saját AI chatbotja is. Choudhry sokat tett azért is, hogy annyira erős lehessen az Xbox konzolok egyik nagy közönséget megszólító jellemzője, a visszafelé kompatibilitás, illetve kivette a részét a 2019-ben még xCloud néven indult Xbox Cloud Gaming életrehívásából is.

Az általa vezetett csapat, vagyis az Xbox Emerging Tech mostantó a hardveres részleg, ezzel együtt pedig Roanne Sones irányítása alá kerül. Létrejön továbbá egy Xbox Experiences and Platforms nevű új csapat is, ezt Ashley McKissick és Kevin Gammill vezetik majd.

Hirdetés

Világosan látszik tehát, hogy a  Microsoft a következő generációs Xbox hardveren dolgozik jelenleg is teljes erővel, hanem nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy átalakítsák a céges környezetet, ezzel is alkalmazkodva a piaci elvárásokhoz. Egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan hogyan is képzelik el az új irányt, lehetett már hallani új kézi konzolról, az Epic Games Store-ra hajazó PC-s értékesítési felületről, és sok másról is. 

Kareem Choudhry
Kareem Choudhry

Az mindenesetre elég valószínűnek mondható, hogy nyáron, az Xbox showcase után sokkal okosabbak leszünk. Ennek dátumát hivatalosan még nem jelentették be, de a The Verge forrásai szerint június 9-én, vasárnap számíthatunk majd rá. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)