Hirdetés

Milliókkal kevesebb PlayStation 5 készülhet el a startra, mint az korábban tervezték

|

Nagyon úgy tűnik, hogy gyártási gondjai akadtak a Sonynak, elvileg 4 milliós mínuszban vannak, az eredeti tervekhez képest ennyivel kevesebb PS5 kerül fel novemberben az üzletek polcaira.

Hirdetés

Miközben azt várjuk, hogy a Sony holnap este végre hivatalosan is leleplezze a PlayStation 5 konzolok árát és pontos megjelenési dátumát, arról érkeztek hírek, hogy komoly gondjaik akadtak, és nem fogják tudni tartani a gyártósorok az eredeti tervszámokat. Ha minden jól megy, akkor december végéig 10 millió PlayStation 5 gördült volna le a futószalagokról, de kapaszkodjatok meg: nem ment minden jól.

Hirdetés

Bloomberg értesülései szerint így végül 2021 márciusáig fog csak elkészülni 11 millió PlayStation 5, a Sony 4 millió darabbal kevesebb új konzolt tud gyártani, mint azt korábban eltervezte. A gondot az egyedi tervezésű AMD processzorok jelentik elvileg, amelyeknek mindössze csak a fele érkezett meg időben, ennyi volt szállításra alkalmas. A közelmúltban ugyan javulni látszik a helyzet, de még mindig nem tartanak az optimális mennyiségnél. 

Mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy a legújabb, kissé tompított tervek is messze túlmutatnak azon, amiről idén áprilisban szó volt, mikor még a koronavírusjárvány első hulláma tombolt: ekkor ugyebár a Bloomberg még arról írt, hogy 2021 márciusáig mindössze 5-6 millió PS5 konzol kerül majd fel az áruházak polcaira. Júliusban azonban már 10 milliós darabszámról beszéltek 2020 végéig.

Ebből a fiatalos lendületből vett most kicsit vissza a Sony, már persze amennyiben igaznak bizonyulnak a Bloomberg értesülései. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)