Hirdetés

Milliókkal növelhette a Microsoft az Xbox Game Pass-előfizetők számát

|

Egy LinkedIn profil árulta el, hogy újabb fontos mérföldkőhöz ért a Microsoft előfizetéses szolgáltatása.

Hirdetés

Nem a One-generáció volt a Microsoft legfényesebb időszaka azóta, hogy belépett a konzolpiacra, de ha ott és akkor nem szerepelt volna olyan rosszul az aktuális Xbox a legfőbb riválisához, a Sony istállójából érkezett PlayStation 4-hez képest, akkor lehet, hogy hogy Phil Spencerék fejéből sosem pattan ki az Xbox Game Pass koncepciója. Az előfizetéses alapon működő játékbérlés már önmagában nóvumként hatott volna, de ezt még sikerült a redmondiaknak azzal megfejelniük, hogy a házon belül fejlesztett, és az általuk kiadott címeket már a megjelenés napján elérhetővé tették.

Sőt, az elmúlt években nem egy kiadóval és fejlesztővel sikerült megállapodniuk arról, hogy az ő játékuk is a Game Pass katalógusában rajtoljon el. A szolgáltatás 2017 június 1-jén rajtolt el, és a Microsoft közlése szerint 2022 januárjában már több mint 25 millió előfizetővel büszkélkedett.

Hirdetés

Az elmúlt bő másfél évben nem érkezett újabb győzelmi jelentés Redmondból, ami azzal állhat összefüggésben, hogy a konzolgyártó 2022-es first party játékkínálata nem volt túl acélos, és így a növekedés üteme is lelassult. A jelek szerint azonban így is sikerült elérni a 30 milliós mérföldkövet, legalábbis erről árulkodik a cég egyik marketingigazgatója Craig McNary LinkedIn profilja, ami kevéssel azután, hogy a sajtó felkapta a hírt, elérhetetlenné vált.

Csakhogy az úr 2023. évében egyetlen gombnyomás elég ahhoz, hogy bármit kifotózzunk, amit szeretnénk, így több oldal is megtette, köztük az Insider Gaming. Mindazonáltal amíg a maga a Microsoft nem erősíti meg ezt az értesülést, addig ne vegyük készpénznek. Ráadásul most még nem világos, hogy az Xbox Live Gold-osokból lett Xbox Game Pass Core-osokat is bele fognak-e számjtani a statisztikába a jövőben, vagy változatlanul külön kezelik őket a redmondiak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)