Hirdetés

Minden pénzt elvert az Epic Games, ami a Fortnite-ból és az Unreal Engine-ből befolyt, és ennek az alkalmazottak fizetik meg az árát

|

Tim Sweeney elismerte, hogy túlköltekeztek, egy ideje már nem képesek fedezni a cég bevételei a kiadásokat, ezért tömeges leépítésre kerül sor.

Hirdetés

Bármilyen hihetetlen, egy olyan erős pilléreken álló vállalatot is veszteségessé lehet tenni, mint a Fortnite és az Unreal Engine mögött álló, a kisebbségi tulajdonos Tencent támogatását is élvező Epic Games. Az Epic Games Store-t azért nem érdemes a bevételi lábakhoz sorolni, mert közismerten veszteséges, és csak égeti a pénzt. Sokba kerül a Steam ellen vívott háború, ahogy az is komoly bevételkiesést jelenthet az appáruházak sarca ellen lázadozó Epicnek, hogy a mobilos Fortnite-ot száműzték mind az App Store-ból, mind a Google Play Áruházból.

És akkor még nem beszéltünk Tim Sweeney metaverzumos tervéről, amit a vállalat alapítója, ügyvezetője és legnagyobb részvényese a Fortnite-ra alapoz. Ennek megvalósítása azonban nem úgy halad, ahogy elképzelte, a folyamatot pedig nehezíti, hogy bár ismét növekedésnek indult a Fortnite játékosszáma, ez elsősorban a munkájuk után részesedést kapó tartalomgyártók érdeme, azaz a nap végén kevesebb marad az Epic kasszájában.

Hirdetés

Remélte, hogy létszámstoppal és a marketingbüdzsé visszavágásával át tudják vészelni ezt az időszakot, ám végül arra jutott, hogy nem lehet elkerülni a drasztikusabb lépéseket. Ennek következtében 930 alkalmazottjától, a teljes munkaerő 16%-ától megválik az Epic Games, és búcsút int további 250 munkatársnak, ám ők szerencsésnek mondhatják magukat, mivel az állásuk megmarad. Ez úgy lehetséges, hogy a fiatalokat célzó, biztonságos marketingmegoldásokat szállító, 2020-ban felvásárolt SuperAwesome kiválik a cégből és a jövőben a saját útját járja, a 2022-ben megszerzett Badcamp online zeneboltot pedig átveszi az ugyanezen a piacon aktív Songtradr.

Az Epic Games nehézségein a játékosok is osztozni fognak, mivel október 27-től drágábban tudnak csak vásárolni a Fortnite-on belül, és ezt a magyarországi rajongók sem ússzák meg.

Forrás: fortnite.com
Forrás: fortnite.com

Sweeney optimista az Epic Games jövőjét illetően, mindenek előtt a Fortnite következő szezonjára, az ötödik fejezetre, valamint a Del Mar, Juno és Sparks néven futó kiegészítőkre fókuszálnak. Emellett az Unreal Engine-be, az Epic Games Store-ba, az Alan Wake 2-t is gondozó Epic Games Publishingbe, illetve az olyan szerzeményeikbe is invesztálni fognak, mint a Quixel, a Metahuman, az ArtStation, a Sketchfab, a Rocket League és a Fall Guys. Ellentétben a korábbi sajtóhírekkel a babos battle royale-t fejlesztő Mediatonicot nem zárják be.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)