Hirdetés

Most a WWE 2K széria tetoválásai miatt kapott pert a nyakába a Take-Two

|

Egy tetoválóművész nehezményezi, hogy az engedélye nélkül használták fel a munkáit.

Hirdetés

Tavaly még a Take-Two pereitől volt hangos a sajtó (keményen rászálltak például egy Borderlands 3-at szivárogtató videósra és a Red Dead Redemption felújított PC-s változatának készítőjét is támadták), most viszont fordult a kocka, ugyanis egy tetoválóművész terelte jogi útra a problémáját.

A The Hollywood Reporter beszámolója alapján Catherine Alexander tetoválóművész bírósághoz fordult, mivel állítása szerint a WWE 2K szériában az engedélye és beleegyezése nélkül használták fel a tetkódizánjait.

Hirdetés

Alexander hat mintát támadott meg, amelyek egy profi pankrátoron, Randy Ortonon láthatóak. Szeptember 26-án az illinois-i szövetségi bíró már megállapította egy részítéletben, hogy a WWE és a Take-Two Interactive valóban lemásolta a művész munkáját. Most az esküdtszék feladata eldönteni, hogy ez a szerzői jogok megsértésének minősül-e. 

2016-ban már egy másik tetoválószalon szintén betámadta a Take-Two-t, akkor az NBA 2K sorozat részei miatt. Az az ügy elhasalt, mivel a szalon csak 2015-ben védette le a tetkókat, de az NBA 2K14 miatt indítottak pert, ami 2013-ban jelent meg. Később azt is hozzátették a döntéshozók, hogy minden játékosnak jogában áll teljes kinézetét licenceltetni.

Randy Orton egyébként azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy a tetoválásai az önkifejezésének részei és soha nem mondták neki, hogy további engedélyre lenne szüksége a láthatóvá tételükhöz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)