Hirdetés

Most lehetne olcsón felvásárolni a The Witcher 3 fejlesztőit

|

Másfél év alatt 75 százalékkal csökkent a CD Projekt értéke.

Hirdetés

Közvetlenül a Cyberpunk 2077 megjelenése előtt, 2020 decemberében a Varsói Értéktőzsdén jegyzett CD Projekt piaci kapitalizációja meghaladta a 40 milliárd złotyt, amivel nemcsak Lengyelország, de egész Európa legértékesebb videojátékos cégévé vált.

A Keanu Reeves népszerűségét ügyesen kihasználó akció-szerepjáték fogadtatása azonban jelentősen megtépázta a cég éveken át gondosan építgetett hírnevét, és hiába fogyott minden probléma dacára kifejezetten jól, a CD Projekt részvényeinek árfolyama zuhanni kezdett. Mostanra ott tartunk, hogy már 10 milliárd złotynál is kevesebbet ér - számolt be róla a Business Insider lengyel kiadása.

Hirdetés

A GOG.com-ot és a CD Projekt Redet, valamint tavaly óta két újabb stúdiót (The Molasses Flood és CD Projekt Red Vancouver) birtokló vállalat piaci kapitalizációja visszaesett a 2017-es szintre. S bár az értékcsökkenés mértéke drámai, szó sincs arról, hogy ez a véget jelentené. Ne feledjük, hogy akkor a The Witcher III: Wild Hunt, valamint a Hearts of Stone és a Blood and Wine kiegészítőkkel a háta mögött mindennek lehetett nevezni a CD Projektet, csak kudarcos vállalkozásnak nem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A cég a mai napig a Varsói Értéktőzsde WIG20 indexében szereplő 20 legnagyobb vállalat egyike, ám meglehet, hogy európai elsősége mellett a lengyelországit is elvesztette. A Puls Biznesu napilap számításai szerint a tőzsdén nem jegyzett, a Dying Light 2 kiadását már önerőből megoldó Techland  piaci kapitalizációja 10,6 milliárd złoty körül lehet. A rangsor persze hamar megváltozhat, ha az új, immáron Unreal Engine 5-ös alapokra helyezett The Witcher képes lesz felnőni az elvárásokhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)