Hirdetés

Most már közel az Activision Blizzard felvásárlás vége: fegyverszünetet kötött a Microsoft és a brit versenyhivatal

|

Újabb, a Microsoftnak kedvező fordulatra került sor minden idők legnagyobb értékű videojátékos akvizíciója ügyében.

Hirdetés

Ma minden korábbinál közelebb került ahhoz a Microsoft, hogy a Bethesdához hasonlóan az Activision Blizzardot is a sajátjának mondhassa. A mindkét fél által szorgalmazott felvásárlás útjában már csak az amerikai (FTC) és a brit (CMA) versenyhivatal állt, s bár rajtuk kívül még a kanadaiak is jelezték, hogy vannak kifogásaik, amatőr hibát vétettek, kicsúsztak a véleményezési határidőből.

Az FTC bírósági úton próbálta elérni az üzlet blokkolását, de az általa indított pert elveszítette. Persze van még pár napja fellebbezni az ítélet ellen, valamint reménykedhet benne, hogy az augusztusban induló trösztellenes per során több sikerrel jár majd, de most már minimálisra csökkentek az esélyei arra, hogy megakadályozza az Activision Blizzard felvásárlását.

Hirdetés

És úgy fest, hogy az ítéletet követően a CMA sem akar már mindenáron ellentartani az akvizíciónak. A brit piacfelügyelet még áprilisban döntött úgy a cloud gaminggel kapcsolatos aggályokra hivatkozva, hogy nem engedélyezi a felvásárlást, ami ellen a Microsoft jogorvoslattal élt. A meghallgatásra július 24-én került volna sor a fellebbviteli bíróság előtt, ám most a redmondiak a versenyhivatallal egyetértésben a pereskedés felfüggesztését kérvényezték. A felek inkább megpróbálnak mindenki számára elfogadható kompromisszumra jutni, a Microsoft kész olyan ajánlatot tenni, ami figyelembe veszi a CMA kifogásait.

A kedvező fejlemények hatására kilőttek az Activision Blizzard részvényei, közel 10 dollárral drágultak. A hír írásának pillanatában 91,22 dolláron álltak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)