Hirdetés

Nagyobb sikerre számított a Final Fantasy XVI kiadója

|

A Square Enix a PS5 lassú elterjedésére mutogat, ami kifejezetten vicces azok után, hogy korábban mennyire ajnározták a konzolt.

Hirdetés

A Square Enix elnöke, Takashi Kiryu szomorúan újságolta a befektetőknek (és a világnak), hogy a Final Fantasy XVI-nak nem sikerült elérnie az egyébként kifejezetten magasra belőtt eladási álomhatárt. Ugyan a Square Enix többi játéka nem teljesített rosszul, a profit nagyot esett. A 14,4 milliárd yen helyett már csak 3 milliárd yen folyt be a működtetési költségek levonása után.

A Final Fantasy XVI esetében Kiryu PlayStation 5-öt hozta fel, mint "korlátozó faktort", ami meggátolhatta a játék széleskörű sikerét. A kritikusok és a rajongók is imádták a játékot, de a PC-s tábor kimaradt a buliból, és az onnan érkező eladások érezhetően hiányoznak a cégnek. Remélhetőleg majd sikerül pótolni a hiányosságot, amikor az FFXVI befut a platformra.

Hirdetés

Az MMORPG is szóba került, és bár a Final Fantasy XIV-ből az elmúlt pénzügyi időszakban nem sok példány fogyott, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a megjelenésekor a játékostábor jelentős része felmarkolta a legutóbbi kiegészítőt. Ők most a következő megjelenését várják, miközben fizetik a havidíjat.

Ennek ellenére is 15 százalékot estek a cég részvényei a tokiói piacon. Meglátjuk, hogy ezt mivel tudják majd felhúzni a jövőben. A PS5-exkluzivitás ellenére is elfogyott 3 millió egy hét alatt a Final Fantasy XVI-ból, el sem tudjuk képzelni, hogy mekkora számokat jósoltak a kiadó elemzői.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)