Hirdetés

Nagyon jól keresett a Hasbro a Baldur's Gate 3-on

|

A Hasbro ugyan nem zárta nagyon szépen a 2023-as évet, de a Larian Studios remekműve megmentette a kasszájukat.

Hirdetés

Befutott a Hasbro legutóbbi pénzügyi jelentése, és az éves adatok szerint a cég nem teljesített nagyon szépen. A játékóriás teljes bevétele 15 százalékot csökkent, köszönhetően a termékeladások 19 százalékos és a szórakoztatóipari szegmens 31 százalékos visszaesésének. Itt jönnek azonban a partmenti varázslók, akik idén megmentették a hazát: a Wizards of the Coast eredményei és a digitális játékeladások 10 százalékot emelkedtek.

Utóbbit nagyrészt annak köszönheti a cég, hogy a Baldur's Gate 3 iszonyatos sikerré vált.

"A Baldur's Gate újabb egészséges negyedévet hagyott maga mögött. Az egész évre levetítve a játék 90 millió dollárt hozott."

Gina Goetter, a Hasbro pénzügyi vezetője a fenti kijelentéssel húzta alá a Larian Studiosszal kötött licencmegállapodás fontosságát.

Hirdetés

Lehet, hogy unjátok már ennek ismételgetését, de tényleg a Larian szerepjátéka tényleg példátlanul nagyot ment. Még az elmúlt 30 napban is 131 000-en pörgették a cuccot csak a Steamen keresztül, és a megjelenése óta ki se lehetett robbantani azt a PC-s platform top 10 listájáról. Az értékelések tekintetében is jól teljesít a cím, hiszen már 500 000-nél is több véleményt kapott Steamen, melyek nagy része pozitív.

Nem csoda hát, hogy Goetter szerint a Baldur's Gate 3 még a kezdeti lelkesedés után is fontos pénzügyi tényező marad majd a cég számára.

"A partnereink által készített játék folyamatosan kapja az új kitüntetéseket, és a történelem egyik legjobban értékelt címévé vált. A Baldur's Gate 3 ciklusának vége kitart majd 2024-ben és azon túl is."

A befektetői tájékoztatón nem volt szó Baldur's Gate 4-ről, de a Wizards of the Coast most egyébként is új játékokon dolgozik. A következő 5-10 évben több címre is számíthatunk majd a franchise logójával, és bár nem lesz mindegyik akkora lenyűgöző RPG-homokozó, mint amekkora BG3 volt, azért így is lesz mivel kalandoznunk, amikor a csapataink nem tudnak az asztalhoz ülni.

Maga a Larian egyébként már dolgozik a következő kalandon, de még messze vagyunk attól, hogy meséljenek róla.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)