Hirdetés

Nagyon nehéz lesz idén PlayStation 5-höz jutni

|

A Sony úgy látja, legalább 2022-ig kitart a készlethiány, mert akkora a kereslet.

Hirdetés

Aki időben előrendelte a PlayStation 5-öt, valószínűleg vígan játszik vele: az egyik legnagyobb hazai bolthálózat már a januári rendelések teljesítését végzi. Ha viszont szeretnétek még idén PlayStation 5-höz jutni, jobban teszitek, ha mihamarabb jelzitek vásárlási szándékotokat, ugyanis a Sony úgy látja, nem fog sokat javulni a helyzet az idei évben.

Bloomberg beszámolója alapján több, neve elhallgatását kérő elemző is arról nyilatkozott, hogy a gyártó elismerte, a komponenshiány miatt nehezen tudja kiszolgálni a keresletet. Állítólag egy szűk körű beszélgetésen a Sony Group pénzügyi vezetője, Hiroki Totoki azt mondta, szerinte nem fog csökkenni az igény az idei évben, és még ha sikerül is jövőre sokkal több konzolt gyártani, nem tudják maradéktalanul ellátni az érdeklődőket.

Hirdetés

A rövidtávú tervek között szerepel a gyártás felgyorsítása, és mindenképp szeretnék, ha mihamarabb fel tudnák tölteni a polcokat. Jelenleg azonban esélytelen úgy konzolt venni, hogy besétálunk, és leemelünk egyet.

Bár nem látszik, de egyre több PlayStation 5-tulaj van: több mint 8 millió gép kelt el a 2020 novemberi start óta, és nem lesz nehéz elérni a 15 milliós célt, amit 2022 áprilisára becsültek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)