Hirdetés

Nagyon sokat kell még várni az új The Witcher-játékokra és a Cyberpunk 2077 folytatására

|

Legalábbis erre lehet következtetni abból, jelenleg hogy állnak a CDPR új projektjei.

Hirdetés

CD Projekt Red nemrég közzétette a 2023-as pénzügyi évre vonatkozó beszámolóját, ebben pedig akadtak sokkal fontosabb információk is annál, hogy a lengyel stúdió egészen jó évet tudhat a háta mögött anyagi szempontból. Ehhez egyébként nagyban hozzájárul a Phantom Liberty DLC megjelenése is, amiből 5 milliót sikerült eladni, maga Cyberpunk 2077 pedig 20 milliós eladás fölött jár, míg a The Witcher széria összesítésben átlépte a 75 milliót. 

Valószínűleg a CDPR-rajongóit mindezeknél jobban érdekli azonban az, hogy mikre, és főleg mikor számíthatunk a jövőben ettől a csapattól. A helyzet pedig az, hogy a rajongótábornak a jelek szerint elég masszívan kell majd gyakorolnia a türelem nemes erényét. A The Witcher következő része, a Polaris kódnéven készülő kvázi negyedik epizód ugyanis jelenleg még mindig a "pre-production" szakasznál jár, a tényleges fejlesztés idén fog csak elkezdődni. 

Hirdetés

Ugyanez a helyzet a The Molasses Flood által fejlesztett, Sirius kódnéven készülő játékkal is, ami ugyancsak egy The Witcher spin-off lesz. Még távolabb vannak a megjelenéstől azok a projektek, amik egyelőre nem léptek túl a koncepciós szakaszon, vagyis még csak a tervezgetésnél, ötletelésnél járnak az alkotók. Ilyen például az első The Witcher játék remake-je, amiért a Fool's Theory csapata felel majd, valamint az Orion kódnéven futó új Cyberpunk 2077-játék - utóbbi nyilván maga a CD Projekt Red fog dolgozni. 

Nem szabad továbbá elfeledkezni a Hadar kódnevű új IP-ről sem, ahol egyelőre még magát az IP-t csiszolgatják, szóval ez van a lehető legtávolabb a tényleges megjelenéstől.

Mindezeken felül kiderült továbbá az is, hogy a CDPR összesen 627 fejlesztője közül milyen arányban dolgoznak a szakemberek az egyes tervezett játékokon.

Nincs mit tenni, ezek még nagyon távoli megjelenések, szóval malmozunk tovább.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)