Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy az emberek nem ábrándultak ki Trónok harca-univerzumból

|

Az HBO eddigi legsikeresebb premierje volt a Sárkányok háza debütálása.

Hirdetés

Az HBO már évekkel ezelőtt bejelentette, hogy több spin-off sorozatot is készít a 2019-ben véget ért Trónok harcához, amit sokan fogadtak szkeptikusan, hiszen még az eredeti széria befejezését sem sikerült kielégítően megoldani.

Az első fecske, a napokban debütált Sárkányok háza indulása azonban bizakodásra adhat okot az immáron a Warner Bros. Discovery égisze alatt működő hálózatnak, ez volt ugyanis az HBO eddigi legsikeresebb premierje.

Hirdetés

Az anyavállalat nemrég közölte, hogy a 200 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódó sorozat nyitányára a hagyományos TV-csatornát és az HBO Max streaming platformot is beleértve csak az Egyesült Államokban 9,986 millióan voltak kíváncsiak. Összehasonlításként: a Trónok harca őrületes hype-pal várt fináléja anno 13,7 millió nézővel állított fel rekordot.

A Sárkányok háza lendületes rajtja arra utal, hogy a nézők nem ábrándultak ki a Trónok harca csalódást keltő befejezése miatt, és szívesen tértek vissza Westerosba. Sőt, az HBO adatai alapján a spin-off széria még az eredeti iránt is feltüzelte az érdeklődést, azt ugyanis augusztusban 90%-kal többen vették elő az HBO Maxen, mint júliusban.

Az új sorozat magas nézettségére egyébként már a hivatalos adat publikálása előtt is következtetni lehetett, a premier idején ugyanis az Amazon Fire TV-eszközzel becsatlakozóknál az HBO Max nem bírt el a terheléssel. A nagy kérdés most nyilván az, hogy vajon később is kitart-e a Sárkányok háza menetelése, de az első rész alapján ez simán benne lehet a pakliban.  

Ha pedig tartós marad a siker, az alapanyagot jegyző, és a George R. R. Martin szerint akár egy Marvel- vagy Star Wars-szerű mozgóképes univerzumot is felhúzhatnak Westeros és Essos köré.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)