Hirdetés

Nagyot zuhant a CD Projekt Red profitja az első negyedévben

|

A bevételek nagy része még így is a Cyberpunk 2077 eladásaiból származott.

Hirdetés

Rájár a rúd a CD Projekt Red csapatára, akik még mindig a botrányos állapotban kiadott Cyperpunk 2077 utáni tüzeket oltják. Nem elég, hogy a lengyel stúdió egy gigaperrel néz szembe, de még azt sem tudják, hogy a Sony vajon mikor engedi vissza a játékot a PlayStation Store-ba.

Valószínűleg az utóbbi is komoly szerepet játszik abban, hogy a zsíros vezetői bónuszokat eredményező tavalyi esztendő után a CD Projekt Red nemrég publikált friss pénzügyi jelentése kifejezetten rossz első negyedévről számol be. A hivatalos adatok szerint a cég profitja 64,6%-kal, teljes bevétele pedig 2%-kal zuhant.

Hirdetés

A stúdió így 2021 első negyedében mindössze 8,7 millió dollárt keresett, ami jócskán elmarad az elemzők által várt 21,8 millió dolláros haszontól. A gyenge teljesítményt a CP2077 sonys kitiltása mellett az is fokozhatta, hogy az irtózatos mennyiségű bug kijavítása miatt a DLC-k sem készülhetnek olyan tempóban, ami gazdasági szempontból ideális lenne. A csapat közleménye azonban a PS Store-fiaskót emelte ki:

"Az általános helyzet, ami egész addig áll fenn, amíg nem leszünk ismét jelen a Sony-áruházban, nem változott. Az egyik vezető piac nem áll rendelkezésünkre, és az értékesítések nagy részét a PC-s/digitális csatornákon generáljuk."

A CD Projekt Red sajnos nem árulta el, hogy a tárgyalt időszakban hány példány talált gazdára a Cyberpunk 2077-ből, azt viszont igen, hogy a játék még így is az összes eladásuk 60%-át tette ki.  A CP2077 élére egyébként nemrég új vezetőt neveztek ki, de hogy ez csak jobban megkavarja-e a dolgokat, azt majd az idő dönti el.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)