Hirdetés

Napokon belül elindíthatja a Sony a Game Pass riválisát

|

De valószínűleg pont az Xbox Game Pass és a PC Game Pass legjobb tulajdonsága fog hiányozni a Spartacus kódnéven futó szolgáltatásból.

Hirdetés

Tavaly decemberben cikkezett először a sajtó arról, hogy a Sony vezetősége minden korábbi állításával ellentétben mégiscsak lát fantáziát a Microsoft által sikerre vitt Game Pass koncepciójában, és valami hasonlóval készül. Idővel aztán lassan körvonalazódni kezdett, hogy miként is festene a Spartacus néven emlegetett szolgáltatás.

A kiszivárgott információk alapján a töretlen népszerűségnek örvendő PlayStation Plus, és a korai rajt dacára csúnya lemaradásba került PlayStation Now ötvözete formálódik, megtámogatva némi visszafelé kompatibilitással. Ezekre a tervek szerint három különböző csomagban fizethetnénk elő.

Hirdetés

A Bloomberg munkatársa, Jason Schreier úgy tudja a legkisebb csomag voltaképp megegyezik azzal, amit a PlayStation Plus nyújt jelenleg (online multiplayer és felár nélkül a könyvtárunkhoz adható játékok, amelyekhez az előfizetés fennállásáig férünk hozzá). A közbülső opció egy körülbelül 300 címet tartalmazó katalógust is magába foglal, amelyből tetszés szerint letölthetünk játékokat. Végezetül a harmadik pakk kibővített demókat, felhőből streamelést, illetve visszafelé kompatibilis PS1-es, PS2-es, PS3-as és PSP-s játékok sokaságát ígéri.

Időközben VentureBeat szintén ismert és előszeretettel szivárogtató újságírója, Jeff Grubb  nemcsak megnevezte a pakkokat, hanem még árat is társított hozzájuk: az Essential 10, az Extra 13, a Premium pedig 16 dollárba kerül majd havonta. Ha minden igaz, hamarosan kiderül, hogy bármelyik forrás tévedett-e, ugyanis a Bloomberg legújabb anyagában arról olvashatunk, hogy a Spartacus bemutatkozására már a jövő héten sor kerül, amihez az alaphangot egy slágerjátékokból álló válogatás adja meg. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azt ellenben továbbra is valószínűtlennek tartják, hogy a PlayStation házon belül fejlesztett játékai már a megjelenésük napján bekerüljenek a szolgáltatásba. Idővel persze ez is változhat, elvégre sokáig az is elképzelhetetlennek tűnt, hogy a God of Warhoz hasonló exkluzívok ellátogassanak PC-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)