Hirdetés

Nehezen tud behajtani egy milliós büntetést a Nintendo

|

Egy romokat kínáló oldal üzemeltetőjét 2,1 millió dollárra büntették meg, amit havi 50 dollárral kellene törlesztenie, de ez sem megy egyszerűen.

Hirdetés

Egyre kevesebb oldal mer régi játékokat ingyen kínálni, miután a Nintendo ügyvédei akcióba lendültek, és több esetben is pert indítottak oldalak üzemeltetői ellen. A romok világa szürke zóna, ugyanis bár igaz, hogy ezek teljes játékok, amikért normál esetben illene pénzt adni, legtöbbjük nem szerezhető be hivatalos úton, nem kaphatók sem digitálisan, sem az üzletekben. 

2019-ben az egyébként filmeket és könyveket is kínáló RomUniverse-t beperelte a Nintendo, de mivel a mögötte álló Matthew Stormannek ez volt az egyetlen bevételi forrása (30 dollárért gyorsabb letöltést kínált), nehéz kiénekelni belőle 2021-ben megítélt 2,1 millió dollárt (35000 minden játék után, plusz 400 000 a védjegyek miatt).

Hirdetés

A felek az alperes javaslatára abban állapodtak meg, hogy Storman havi 50 dollárt fizet, jelezve ezzel kártérítési szándékát. Mivel a pénz nem érkezett meg, a Nintendo azt kéri, hogy szigorítsák a büntetést, hogy Storman garantáltan ne indíthassa újra az oldalt és ne terjeszthessen romokat.

A 2,1 millió dollár egyébként azért is irreálisan sok, mert az oldallal becslések szerint legfeljebb 60 ezer dollárt keresett. Kérvényezte, hogy a döntést a bíróság gondolja át, mert nincs elég bizonyíték, a döntés a tényekkel és a törvényekkel is szembe megy, és a döntéshozók nagyot hibáztak.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)