Hirdetés

Nem biztos, hogy örülsz majd annak, ahogy a Hogwarts Legacy kiadója a játékai jövőjét elképzeli

|

A jelek szerint nem azokat a következtetéseket vonta le a Warner Bros. Games a varázsvilágos akció-RPG sikeréből, amiket kellett volna.

Hirdetés

Mostanában ugyan kevesebb szó esik róla, de a februárban elrajtolt Hogwarts Legacy egyike az év legsikeresebb játékainak. Az Avalanche Software alkotásából három hónap több mint 15 millió példány kelt el, és egymilliárd dollárt meghaladó bevételt hozott a kiadójának, ami annak tudatában még inkább elismerésre méltó eredmény, hogy szigorúan egyjátékos élményről beszélünk.

Mindennek dacára David Zaslav, a Warner Bros. ügyvezetője arról tájékoztatta a befektetőket a legutóbbi pénzügyi beszámoló során, hogy szándékában áll a vállalat legnagyobb videojátékos franchise-ait szolgáltatásalapú játékokká átalakítani. A 3-4 évente esedékes PC-s és konzolos megjelenések rovására növelné a live service-es, multiplatform, esetleg free-to-play címek arányát.

Hirdetés

Batmant, Harry Pottert, a Trónok harcát és a Mortal Kombatot külön is nevesítette, miközben eldicsekedett a szeptemberben elrajtolt Mortal Kombat 1 számaival (közel 3 millió példány fogyott eddig a rebootból). A live service fókusz célja, hogy minél több játékos töltsön minél több időt, minél több platformon a Warner Bros. Games játékaival, a megnövekedett aktivitás és a hosszabb életciklus pedig értelemszerűen több bevételt eredményezne.

Már ebben a szellemiségben öltött alakot a Multiversus, a Harry Potter: Magic Awakened, a Mortal Kombat: Onslaught, valamint a Harry Potter: Quidditch Champions is. Sőt, nyugodtan ide sorolhatjuk a Suicide Squad: Kill the Justice League-et is, aminek a megjelenését egy rosszul fogadott gameplay-bemutatót követően 2024. február 2-ára halasztották.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)