Hirdetés

Nem kell börtönbe mennie, de nem úszta meg büntetlenül Sonic atyja

|

Yuji Nakát bennfentes kereskedésért ítélték el, de sikerült enyhébb büntetésért fellebbezni.

Hirdetés

Egy hónappal ezelőtt még nagy esély volt arra, hogy Yuji Naka (vagy magyaros átírással Naka Júdzsi), akit a játékvilág a Sonic the Hedgehog megálmodójaként ismer, 2 év letöltendőt kapjon és 2,67 millió yenes büntetés megfizetésére kötelezzék, ám védői akkor enyhítésért fellebbeztek.

Az 57 éves játékipari veteránt tavaly ősszel tartóztatták le bennfentes kereskedelem vádjával, miután két stúdió részvényeiből is bevásárolt rögtön azelőtt, hogy azok a Square Enix egy-egy ígéretes projektjén kezdtek volna el dolgozni.

Hirdetés

Az ügyet végül a napokban zárták le, Naka végül 2,5 évben megállapított börtönbüntetését négy évre felfüggesztették, mivel a bíró úgy látta, megbánást tanúsított. Ennek ellenére a pénzbüntetés azért fájni fog neki: 172 millió yent kell megfizetnie, ami hozzávetőlegesen 424 millió forintnak felel meg.

Aki esetleg a Sonic franchise jövője miatt aggódna, ne tegye: bár Naka volt a széria atyja, már rég nem dolgozik a Segánál, semmi nem múlik rajta. Legutóbb a Balan Wonderworld megalkotását vezényelte, az 2021. egyik legrosszabb játéka lett.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)