Hirdetés

Nem lesz szebb az élet a Ubisoftnál: megint több mint 100 embert rúgtak ki

|

Ahhoz képest, hogy rengeteg dolgozótól szabadultak meg, ők magabiztosan állítják, hogy a készülő projekteket ez nem érinti.

Hirdetés

Míg egyes stúdiók öntik ránk a jobbnál-jobb AAA címeket, mások az embereiket öntik ki az utcára. Érdekes kettősség jellemzi ezt az évet: eladási rekordok mellett játékfejlesztők százai kerülnek utcára egyre több stúdiónál. Ezúttal a Ubisoft tette lapátra 124 dolgozóját, nagy részük (pontosan 98 személy) a kanadai részleg IT és üzleti szolgáltatási oldalán tevékenykedett. A maradék monetreáli Hybride VFX stúdió kollégája volt.

A Hybrid egyébként egy filmekre és sorozatokra szakosodott gyártási stúdió. Olyan projekteken dolgoztak korábban, mint az Ahsoka, a Mandalóri, és a Skywalker kora sok más mellett. A Mobygames jelentése szerint az egyetlen videojátékos érintettsége a csapatnak a Far Cry: Primalben érhető tetten, de akárhogy is, a VFX csapat is a Ubisoft része.

Hirdetés

A francia óriás egyébként azzal indokolta a leépítést, hogy minden csapatukat igyekeznek hatékonyabbá tenni, és biztosítani, hogy jobb helyzetben legyenek a hosszútávú siker eléréshez - jelentsen is ez bármit. Nagyrészt a kanadai bizonyítványt próbálták megmagyarázni, mivel elmondásuk szerint a 98 kirúgott alkalmazott "kevesebb, mint a munkaerő 2 százaléka volt az adminisztratív részlegről".

Akárhogy is, a 2023-as év nem volt kegyes a kevésbé sikeres szereplőkhöz, és a Ubisoft az elmúlt években nem teljesített nagyon szépen. Talán majd a Skull and Bones megmenti őket, ha megjelenik valaha egyáltalán.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)