Hirdetés

Nincs már nagyon messze a Nintendo következő konzolja

|

Az új generációs gépre elemzők szerint nem kell már éveket várnunk.

Hirdetés

Az Ampere Analysis elemzőcég felmérte a játékipar jelenlegi helyzetét, és közzétett egy velős jelentést. Első körben a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S közti rivalizálásra helyezte a hangsúlyt, és bár egyértelmű, hogy melyik gép áll nyerésre, az ellátási nehézségek a zöld csapatnak kedveztek.

A PlayStation 5-ből 2022 végére 30 millió példány fogyott, míg az Xbox Series X/S-ből 18,5. Amíg a Series X és a PS5 hónapokig hiányzott a boltok polcairól, addig a Series S szinte mindenhol kapható volt, ami sokat segített a Microsoft térnyerésében.

Hirdetés

Mostanra persze már mind a Series X, mind a PS5 elérhető a boltokban, így az Ampere becslései szerint a Sony és a Microsoft között jelentősen tágulni fog a szakadék. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a Nintendoé mellett eltörpül mindkét konzolóriás eredménye: a 2017 óta kapható, tehát három éves előnnyel rendelkező Switchből már 122,5 millió példány kelt el. Az Ampere Analysis szerint a nagy N valamikor 2024 végén fogja kiadni az új generációs hardverét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A jelentés azt nem említette, hogy honnan van ez az információ, de nem tűnik elképzelhetetlennek a dolog. A Switch bár kapott egy Lite és egy OLED verziót, erősebb kiadás még nem készült belőle. Kíváncsiak leszünk rá, hogy ha 2024-ben tényleg jön egy új generációs változat, akkor az hogyan fog változtatni a Switch nagysikerű formuláján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)