Hirdetés

Nagyon durván szárnyal a Nintendo

|

Már most több fogyott a Switchből, mint a Wii U-ból egész élettartama alatt.

Hirdetés

Ahogy az várható volt, egy év sem kellett a Nintendo Switchnek, hogy jobb számokat hozzon, mint a cég előző konzolja.

Hirdetés

A Wii U pályafutása alatt 13,56 millió példányban fogyott, a Switch viszont december 31-ével bezárólag, kilenc hónap alatt átlépte a 14,86 milliót, ami nagyon szép teljesítmény. A Nintendo még tavaly októberben változtatott előrejelzésein, 16,7 millióra emelte a becslést erre a pénzügyi negyedévre, aminek márciusban lesz vége.

A Super Mario Odyssey-ből önmagában 9,07 millió fogyott, a Mario Kart 8 Deluxe-ból 7,33 millió, a Splatoon 2-ből pedig 4,91 millió.

A Nintendo 3DS (és valószínűleg ehhez számolódik a 2DS XL is) népszerűsége egyébként alig csappan, 5,86 milliót vettek belőle világszerte az ünnepi szezonban. A Pokémon Ultra Sun és Ultra Moon 7,17 millió példányban fogyott, de az előző év azonos időszakához képest 33%-os visszaesés volt látható a szoftvereladásokat tekintve.

Az SNES Classic szintén jól ment, de számokat erről nem tudunk. Az Amiibo figurákból 9,30 millió talált új otthonra, kártyákból pedig 5 millió.

A digitális eladások 87%-kal nőttek tavalyhoz képest.

A cég szép év elé néz, már most rengeteg játékkal készül és alighanem ez még csak egy töredéke a felhozatalnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)