Hirdetés

A koronavírus miatt a Nintendo felpörgeti a Switch-gyártást

|

A világ jelentős részén (és legfőképp az ázsiai országokban) nagyot ugrott a konzol iránti kereslet, ami sarokba szorította a Nintendót.

Hirdetés

A COVID-19 miatt rengetegen kényszerülnek otthonaikban szórakozni és edzeni. Leginkább ez az oka annak, hogy a Nintendo Switch konzolok több országban is hiánycikknek számítanak, és a viszonteladók néhol a dupláját kérik a termék eredeti árának. Egy ázsiai hírekkel foglalkozó oldal, a Nikkei jelentése szerint a Nintendo ezt nem tervezi sokáig így hagyni.

Hirdetés

Az információik szerint a cég értesítette a gyártó és ellátó partnereit, hogy fokozott termelésre készüljenek. Az idei évben 10 százalékkal több egységet szeretnének leszállítani a tavalyi 20 millióhoz képest. Egyes ellátó partnerek azt jelentették, hogy az április-június időszakra 50 százalékkal több több alkatrészt kértek tőlük, mint korábban.

"Az ellátóink teljesíteni fogják a kért gyártási növekedést, de egyes alkatrészek beszerezhetősége még mindig nem biztos, így a jövő még kérdéses. Nem tudjuk megítélni, hogy pontosan mennyi Switchcsel tudunk szolgálni."

A Nintendo nagyon szeretne több konzolt legyártatni, hogy reagálni tudjon a vírus és az Animal Crossing okozta hiányra. Remélhetőleg sikerülni is fog nekik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)