Hirdetés

A Nintendo Switch lehagyta a PlayStation 2 elsőéves számait

|

Iszonyatosan jól fogyott a Nintendo új konzolja, és ezt mi sem mutatja jobban annál, minthogy a történelem egyik legnagyobb videojátékos sikerét, a PS2-t is kezdi elhagyni.

Hirdetés

A Sony egykori konzoljának elsőéves eladási számait már le is verte. A PlayStation 2-ből a megjelenésének évében 3 millió példányt adtak el Japánban, míg a Nintendo Switchből 3,3 millió fogyott otthonában. Az tény, hogy a PS2 életciklusának 155 milliós eladását még meg sem közelítette a Switch, de ebben a tempóban még ez sem lehetetlen.

Hirdetés

Az első éves adatokhoz egyébként hozzátartozik, hogy a PlayStation 2 indulása híresen nehézkes volt. Egyrészt a Switchhez hasonlóan tavasszal jelent meg a karácsonyi időszak helyett, illetve a Sony konzoljából is komoly készlethiányok voltak az elején. Az sem segített, hogy az első 12 hónapban nem voltak túl izgalmas játékok a gépre. Ettől viszont a Switch nem szenvedett, tavaly ugyanis egy csodálatos Zelda résztől a Marioig mindent kaptunk.

A Nintendo abban bízik, hogy a konzol 2018-ban is legalább olyan sikeres lesz, mint az első évében, és erre egyelőre meg is van minden esélye.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)