Hirdetés

Nyolc év után először fordult elő, hogy nem a Disney filmjei hozták a legtöbb mozis bevételt

|

2015 óta minden évben a Disney keresett a legtöbbet a jegyeladásokkal, idén azonban változott a helyzet.

Hirdetés

Izgalmas év volt a mozinézők számára a tavalyi, de kivételesen nem a Disney tette azzá. A globális jegyeladások top 10-es listájára négy olyan film került fel, ami a céghez köthető, ám A galaxis őrzői: 3. rész csak a negyedik, A kis hableány a hetedik, az Elemi a kilencedik, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia pedig a tizedik lett.

Mindent 1,44 milliárd dolláros bevételével a Barbie mindent magasan felülmúlt, és az 1,36 milliárdot termelő Super Mario film készítői sem szomorkodhatnak. A harmadik 952 millióval az Oppenheimer lett. Utóbbi kettőben közös, hogy a Universal Picturesnek köszönhetően valósulhattak meg, amely - egyebek mellett a M3GAN támogatásával - 4,907 milliárd dollárral az év legtöbb mozis bevételt szerző stúdiója lett, lenyomva a címet 2015 óta minden évben birtokló, idén 4,827 milliárdot összehozó Disneyt.

Hirdetés

A Universal egyébként összesen 24 filmet adott ki, míg a Disney "csak" 17-et, viszont nem pusztán az alacsonyabb mennyiség okozta a végeredményt, ezen filmek teljesítménye elmaradt a várakozásoktól - joggal hihették a fejesek, hogy Indiana Jones visszatérése többet ér 374 millió dollárnál.

Sok más stúdió örülhetne olyan eredményeknek, amilyeneket a Disney elért, de a bevételi számok mellé a költségeket is érdemes nézni, és így láthatjuk, hogy még a Kvantumánia is bukásnak számít, a negyedik helyet elérő, 704 millió dollárt hozó Halálos iramban X pedig éppen hogy megérte, mivel az elkészítése 340 millióba került, és ebben még nincs benne a marketing.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)