Hirdetés

Felére csökkent a bírság, amit az Oculus fizet a ZeniMaxnak

|

500 milliós büntetést kapott 2017 februárjában az Oculus, de egy bíró most beleszólt.

Hirdetés

Még mindig nincs vége a Bethesda anyavállalata és az Oculus közötti pernek, az újabb fejleményeknek pedig az utóbbi cég örülhetett.

Hirdetés

Az ügy még februárban dőlt el a ZeniMax javára, mikor bizonyításra került, hogy a Facebook tulajdonában lévő cég szerződésszegés mellett jogvédett technológiákat is eltulajdonított, amivel közvetett anyagi károkat okozott a ZeniMaxnak. Ekkor 500 millió dolláros kártérítésre kötelezték az Oculust, a mostani tárgyaláson viszont enyhítettek az ítéleten, így jelen pillanatban 250 millió dollárral, azaz a korábban kitűzött összeg felével lóg a népszerű VR headsetekért felelős cég a Bethesda anyavállalatának. Ebből 200-at szerződésszegésért, 50-et jogsértésért fizetnek ki.

A pereskedő cég eleinte közvetlen részesedést követelt minden headset eladásából, viszont ezt még a bíróság is szinte azonnal kizárta. A ZeniMax szóvivője elmondta, hogy egy szempontból persze örülnek a verdiktnek, mert a bíróság elismerte az általuk birtokolt cégek szellemi tulajdonának kvázi ellopását. Számításaik szerint azonban milliárdos károkozásról beszélünk, így az Oculus kártérítése közelében sincs a jogos összegnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)