Hirdetés

Oké, hogy a Call of Duty marad PlayStationön, de mi a helyzet minden mással?

|

Mennyire kell attól félnünk, hogy az Activision Blizzard felhozatalában lévő franchise-okat elveszi a Microsoft a PlayStation konzolok játékosaitól?

Hirdetés

Fennállása során hozott már néhány egészen fura és egyes esetekben kudarccal végződő döntést a Microsoft (például hogy az Xbox One-t csak a Kinecttel együtt lehetett megvenni eleinte, hogy eladták a Bungie-t, vagy hogy bezárták a Lionhead Studiost), de a piac mostani állását elnézve már az is érdekes, hogy a Starfieldet megvonják az óriási PlayStation-közösségtől. Elvileg a kiadó is tudja, hogy jobban megéri a konkurencia platformjára kiadni játékokat, mint elvenni azokat onnan, abban reménykedve, hogy a játékosok majd oldalt váltanak vagy beszereznek egy Xboxot is - ezért játszhatjuk például Minecraftot is mindenféle eszközökön.

Miközben a Microsoft a fogyasztóvédelmi hatóságokat igyekezett meggyőzni arról világszerte, hogy nem borítja fel a piacot az Activision Blizzard bekebelezése, szerződést ajánlott a Sonynak is, ám a végül aláírt megállapodás a Call of Duty-k játékosainak megnyugtató, mindenki másnak viszont egészen aggasztó.

Hirdetés

2022 januárjában még arról volt szó, hogy a már megjelent játékok mellett a Call of Duty franchise részei és minden más, az Activisionhöz tartozó széria tagjai legalább 2027. december 31-ig elérhetőek maradnak a Sony konzoljain is, ám az új, a napokban aláírt megállapodás már csak a CoD-okról szól, igaz, legalább tíz éven át marad érvényben. Ez nem jelenti, hogy nem jön több Activision játék PlayStationre, csak azt, hogy szerződés nem kötelezi a Microsoftot a platform támogatására, feltehetően egyénileg döntenek majd, mit tesznek Xbox-exkluzívvá, és mit terjesztenek ki.

Az Activisionnek egyébként nincs most sok aktív franchise-a, a Call of Duty mellett a Crash Bandicoot bővült még vadonatúj résszel az elmúlt években. Blizzard-oldalon persze más a helyzet, az Overwatchot és a Diablót jó eséllyel tényleg nem fogják majd elzárni a PlayStationösöktől, a Warcraft és a Starcraft konzolos terjeszkedéséről pedig nem esett még szó.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)