Hirdetés

Őrületes összegnél jár a 10+ éve készülő Star Citizen támogatása

|

A Cloud Imperium Games végképp bebizonyította, hogy már ki sem kell adni egy játékot ahhoz, hogy jól fusson a szekér.

Hirdetés

Október 18-án lesz 10 éve, hogy a Cloud Imperium Games elindította az akkor már nagyjából egy esztendeje kalapálgatott Star Citizen Kickstarter-kampányát, egy mindennél átfogóbb űrszimulátort ígérve a közönségnek. Emlékeztetőül: akkoriban épp a maják által megjósolt világvégétől rettegtünk, végre kezdett kikopni a rádióból a lengyel-ukrán rendezésű foci EB zenéje és bizakodva vártuk a Far Cry-széria harmadik epizódját.

Az azóta eltelt évtizedben a Star Citizen iskolapéldájává vált annak, hogy miként lehet egy alfa állapotban ragadt félkész játékkal és rengeteg ígérettel nyitva tartani a pénzcsapot, hiszen a játéknak még ma sincs kitűzött megjelenési dátuma, miközben elképesztő összegeket tolnak bele a Cloud Imperium Games hívői.

Hirdetés

Az "elképesztő" pedig nemrég egészen új szintre emelkedett, a hivatalos számláló szerint ugyanis a kitartó közösség által összedobott adományok nemrég átlépték a félmilliárd dollárt, vagyis 200 milliárd (!) forint felett járnak. Az irtózatos összeget közel 4,1 millió lelkes űrpolgár lapátolta a kasszába.

Az irtózatos számot elnézve sokan feltehetik a kérdést, hogy ennyi pénz és idő után vajon miért nem kaptunk legalább egy DLC-kkel bővítgetett alapjátékot, de a válasz egészen nyilvánvaló, hiszen a CIG cseppet sincs rászorulva, hogy ténylegesen befejezze a Star Citizent, amíg egy délibábbal is ilyen szépen termelik a bevételt.

Annyi bizonyos, hogy ha egyszer mégis sor kerül a megjelenésre, az nagyobb show lesz, mint a hírhedt Duke Nukem Forever kiadása, amelyre több mint 14 évet vártak a rajongók, csak hogy végül a fejlesztési idő hosszával arányos csalódást okozzon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)