Hirdetés

Összeolvadhat a Warner Bros. és a Paramount?

|

Állítólag a vállalatok vezetői tárgyalásokat folytatnak arról, hogy egyesítik erőiket.

Hirdetés

Ahogyan a videojátékiparban is folyamatosan változnak az erőviszonyok (gondoljunk csak az Activision Blizzard felvásárlására), úgy Hollywoodban is nagy a mozgolódás. Régebben még Big Sevenként emlegették a nagy stúdiókat (20th Century Fox, Columbia, MGM, Paramount, Universal, Warner Bros., Disney), majd az MGM hanyatlásával Big Six lett, és miután a Disney bekebelezte a Foxot, Big Five maradt. Jelenleg úgy fest a helyzet, hogy a Universal, a Paramount, a Warner Bros., a Disney és a Sony a tagjai, azonban lehetséges, hogy hamarosan már csak Big Fourról beszélhetünk majd.

A Warner Bros. Discovery tavaly született meg, miután a Discovery megvette a WarnerMediát az AT&T-től (akkor kukázták többek között a Batgirlt is), míg a Paramount Global 2019-ben alakult meg a CBS és a Viacom összebútorozásából. Most a pletykák alapján ez a két gigász olvadhat össze. 

A Variety jelentése szerint ugyanis a Warner Bros. Discovery feje, David Zaslav és a Paramount Pictures-t is magába foglaló Paramount Global elnöke, Bob Bakish a napokban New Yorkban találkoztak egy lehetséges fúzióról tárgyalni. Zaslav emellett megbeszélést tartott Shari Redstone-nal is, mivel az övé a National Amusements Inc., aminek többségi részesedése van a Paramountban.

Hirdetés

A vállalatok képviselői hivatalosan nem erősítették meg, hogy bármilyen tárgyalás zajlana. Iparági pletykák alapján mindez azután történik, hogy a Skydance Media vezérigazgatója, David Ellison tárgyalt a National Amusements Inc. megvételéről, valamint a Paramount a költségek csökkentése érdekében több mint ezer alkalmazott elbocsátását tervezi 2024 elején. 

Itt érdemes megjegyezni, hogy a Paramount Globalnak 15,6 milliárd dolláros, a Warner Bros. Discovery-nek pedig 43,5 millió dolláros adóssága van, ugyanakkor utóbbi piaci értéke jóval nagyobb (a december 20-i adatok alapján 28,4 milliárd dollárra becsülik, szemben a Paramount Global 10,3 milliárdos értékével), szóval lényegében a Warner Bros. Discovery lesz az, amelyik bekebelezi a másikat. Az viszont biztos, hogy mindkét vállalat nyerne az egyesüléssel, ugyanis a streamingszolgáltatásaik összeboronálásával jobban fel tudnák venni a versenyt a riválisokkal, mint a amilyen a Netflix, az Amazon Prime Video és a Huluval is erősítő Disney+. Ha megvalósulna az üzlet, az azt jelentené, hogy a Max (ami hazánkban még HBO Max) összeolvadna a Paramount+-szal (ami Magyarországon a SkyShowtime részét képezi). 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A streaminges fegyvertény mellett fontos a mozis szegmens is, hiszen ezzel a DC-t, a Harry Pottert és A Gyűrűk Urát már magáénak tudó Warner Bros. Discovery többek között olyan további franchise-okkal bővítheti a portfólióját, mint a Terminátor, a Transformers, a Mission: Impossible, a Top Gun, a Hang nélkül, a Tini Nindzsa Teknőcök, A keresztapa, a Paranormális jelenségek, a Sikoly és a Star Trek. Ne feledjük el a tévét sem, hiszen komoly változásokat hozhat az egyesülés: a Warner Bros. Discovery részéről ez a CNN-t, az HBO-t, a TNT-t, a TBS-t, a Discovery Channel-t, a Cartoon Networköt, a Food Networköt, a HGTV-t és a TLC-t jelenti, míg a Paramounthoz a CBS, a Comedy Central, az MTV, a Nickelodeon és a BET tartozik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)