Hirdetés

2019-re várják a visszafelé kompatibilis PlayStation 5-öt

|

A játékvilág egyik legismertebb piaci elemzője szerint a Sony következő konzolja szintén csak egy félgenerációs lépés lesz a PS4 Próhoz képest.

Hirdetés

Michael Pachter tud egyet s mást a játékiparról, előrejelzései ettől függetlenül elég vadak is tudnak lenni, néhány éve például még baklövésnek tartotta a később egészen sikeresnek bizonyuló PlayStation VR kiadását. Legutóbb a Sony következő konzoljával kapcsolatosan találgatott és szerinte hasonló stratégiát láthatunk tőlük, mint a PS4 Pro kiadásakor.

Hirdetés

GamingBoltnak adott interjújában kifejtette, hogy nem a konzol ereje a legfontosabb kérdés, amit meg kell oldania a Sony mérnökeinek.

"A PlayStation 4 Pro [technikai szempontból] jobb, mint a PS4, szóval szerintem egy fél lépést már itt megtettek a PlayStation 5 felé. Úgy gondolom a PS5 még egy ilyen fél lépés lesz. (...) Hogy mennyivel lehet gyorsabb a PlayStation 5? A 4K-t biztosan támogatni fogja. Támogatni fogja a 240 képkockát másodpercenként? Nagyszerű, de ez nem igazán számít. Hogy lejátssza-e a játékokat, amiket a PlayStation 4 Próhoz készítettek, az lesz az igazán fontos kérdés. Szerintem le fogja, egy olyan konzol lesz, ami visszafelé kompatibilis a PS4 Próval. Szóval szerintem a fogyasztók egy fél lépésként ítélik meg és úgy gondolom, Shawn [Layden, a SIE America ügyvezetője] az igazat mondja, mikor azt állítja, teljes értékű konzol lesz."

Pachter hozzátette, hogy szerinte 2018-ban még nem jelenik meg az új konzol, korábbi tippjéhez hűen ismét azt mondta, 2019-ben vagy 2020-ban, de inkább az előbbi évben kerülhet piacra az újgenerációs gép. Úgy gondolja, nagyjából ekkor érheti el a 4K-s tévék elterjedtsége az 50 százalékos arányt az USA-ban és a 35 százalékot a világ többi részén. A befektetési guru szerint pedig ezzel az időzítéssel a következő generáció tekintetében is szinte tökéletes tervet követnek a japánok.

Mit gondoltok, igaza lesz Pachternek az új PS-sel kapcsolatban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)