Hirdetés

Egy elemző szerint a PlayStation 5 nyeri majd a konzolversenyt induláskor

|

Tekintettel a jelenlegi generációs eredményeket, nem ez volt a legbátrabb tipp a teremtés óta, de a piaci jósnak volt még pár érdekes előrejelzése.

Hirdetés

Idén érkezik a PlayStation 5 és az Xbox Series X, ez a tény pedig az év végéig lázban fogja tartani az egész gaming világot. Az IHS Markit Technology elemzője, Piers Harding-Rolls is beszállt a buliba, és megosztotta velünk néhány, a megjelenéssel kapcsolatos elméletét. Szerinte egyértelmű, hogy az új konzolok érkezésekor a PS5 el fog húzni, de az Xboxot is nehéz lesz vesztesnek nevezni.

Hirdetés

Piers szerint mindkét konzol le fogja hagyni a jelenlegi testvéreik megjelenési számait, de az elején a Sony jön majd ki jobban:

"Arra számítok, hogy a PS5-ből több fog fogyni 2020-ban, de mindkét konzol nagyobb számokat fog produkálni, mint a PS4 és az Xbox One 2013-ban."

Ennek oka szerinte egy szimpla funkcióban keresendő:

"Az egyik fontos faktor a visszafelé kompatibilitás, ami megerősíti a márkahűséget a fogyasztókban, és nagyban megkönnyíti az átállást. Ennek köszönhetően jóval kevesebb márkaváltást fogunk megtapasztalni ebben a generációban."

Piers meglátása szerint mindkét platform drágábban indul majd, mint a PS4 induló, 399 dolláros ára volt (feltehetően 499 dollár körül mozognak majd), ez egy érdekes helyzetbe kényszerítheti majd a Microsoftot.

"A magas belépőárnak köszönhetően a Microsoft egy két konzolos stratégiával indulhat, azaz kiadhatnak egy gyengébb, olcsóbb verziót is a gépükből még megjelenésekor. Mivel nem számítok arra, hogy a Sony is követné ezt a megoldást, az Xboxnak lesz egyfajta rugalmassága a piacon, de ez kellemetlenül összetetté teheti a dolgokat a fogyasztó számára. Személy szerint én várnék az olcsóbb verzió megjelentetésével."

Az elemző nem kifejezetten tartja okos ötletnek a termékvonal többgépes beindítását, és ebben valószínűleg igaza van. Meglepően nehéz elmagyarázni az egyszeri (mondjuk úgy, casual) vásárlónak, hogy ez miért olcsóbb vagy az miért drágább, ez sokakat eltántoríthat a vásárlástól. 

Ti mit gondoltok, mi lesz next-gen konzolok belépési versenyének eredménye 2020 végén?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)