Hirdetés

Rászóltak a Star Citizen fejlesztőire, mert olyan hajókat árulnak, amik még nincsenek is a játékban

|

A brit hatóságok figyelmeztették a Cloud Imperium Gamest, hogy nem lesz jó vége, ha valódi pénzt kérnek nem létező dolgokért.

Hirdetés

Idén tizedik éve fejleszti a Star Citizent a Cloud Imperium Games, de még mindig nem látni a projekt végét. Ennek ellenére továbbra is dől bele a pénz, nem csak a közösségi kampányba beszálló játékosoktól, hanem további támogatóktól is, így a számláló már 383.727.721 dollárnál jár, holott 65 millió dollárnál volt az utolsó extra cél.

Egy redditező, mazty "megelégelte a CIG hazugságait", ezért panaszt tett a brit reklámokat szabályozó Advetrising Standards Authority hatóságnál. Meglett az eredménye, bár nem pont olyan, amitől a fejlesztők észbe kaphatnának.

Hirdetés

Az ASA arra kérte a Cloud Imperiumot, hogy egyértelműen jelezze, egyes, valódi pénzért már most megvásárolható hajók a játékban még nem láthatók. Júliusban a fejlesztők egy felhívó e-mailt küldtek körbe, melyben jelezték, hogy a Gatac Railen már csak korlátozott ideig lesz megvásárolható, ezért sietnie kell annak, aki szeretné megkaparintani - csak az a probléma, hogy ez a hajó egyelőre tervként létezik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A hatóságnak nincs baja azzal, hogy a CIG valami olyat árul, aminél nem garantált, hogy valaha elkészül, csak az volt a gond, hogy ezt nem kommunikálta egyértelműen. A fejlesztők természetesen készséggel eleget tettek a kérésnek, és a legutóbbi e-mailben már írták, hogy egyes hajók fejlesztés alatt állnak, de sem megtekinteni, sem vezetni nem lehet őket a játékban. Aki fizet, egy hasonló méretű és funkcionalitású masinát kap, amíg az, amiért pénzt adott, elérhetővé nem válik.

Jelen állás szerint a Star Citizen minden idők legdrágább videojátéka, lényegesen többe kerül, mint a Grand Theft Auto V vagy a Cyberpunk 2077 (amire állítólag 316 millió dollárt költöttek fejlesztési- és marketingköltségekkel együtt). Ha minden így halad, elavul, mire elkészülhetne, de a CIG-nek most megfelel, hogy folyamatosan ömlik a pénz a reményteli vásárlóktól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)