Hirdetés

Sztrájkolni kezdtek a Riot dolgozói

|

Nagyjából 150-en tiltakoztak munkabeszüntetéssel a League of Legends csapatából.

Hirdetés

2018 óta, részben a stúdiónál általánosan tapasztalható szexizmusról szóló Kotaku-cikk hatására a Riot Games összesen öt korábbi és jelenlegi dolgozója perelte be a céget, részben azzal az indokkal, hogy a vállalat megsértette az egyenlő mértékű fizetésről szóló, Kaliforniában hatályos törvényt, melynek értelmében nemtől, szexualitástól, etnikumtól függetlenül ugyanazért a munkáért ugyanannyi pénznek kell járnia.

Hirdetés

Miután két ügyet a Riot kényszerítetten csak választottbíróság bevonásával, a rendes bírósági eljárás nélkül akart elrendezni, a Los Angeles-i kirendeltség dolgozói közül - a helyszínre látogató Kotaku beszámolója alapján - nagyjából 150-en sztrájkot hirdettek, és kivonultak az épület elé, ahol néhányan beszédeket tartottak.

A Riot az épp folyó ügyeken nem változtat (annak ellenére, hogy a tüntetők ezt is követelték), de a továbbiakban lehetőséget ad a dolgozóknak, hogy a szexuális zaklatással kapcsolatos ügyekben visszautasítsák az ügy választottbíróság közreműködésével történő megoldását. Sokan félnek a megtorlástól, de a cég a közleménye alapján határozottan elutasítja és nem fogja tolerálni a bosszút.

Az egyik szervező szerint amennyiben a Riot folytatja, amit eddig csinált, és a jövőben is választottbírósági eljárásba kényszeríti dolgozóit, május 16-án további lépéseket tesznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)