Hirdetés

Robot Cache - új digitális platform jön, amin el lehet adni a használt játékokat

|

A Robot Cache olyan lesz, mint a Steam, azzal a különbséggel, hogy ami nem kell, azt újraértékesíthetjük.

Hirdetés

Jelenleg leginkább leárazásokkal lehet versenybe szállni a Steammel, Humble Bundle-lel és más digitális áruházakkal, de egy cég most inkább egy új funkcióval próbálja megnyerni a játékosokat.

Hirdetés

Míg konzolon él a használtjáték-piac, aki ma új PC-s játékot vesz, az nem fogja tudni egyszerűen továbbadni (hacsak felhasználói fiókját nem kínálja eladásra, ami elvileg tilos). Az inXile vezérigazgatója, Brian Fargo és az Atari egykori vezetője, Lee Jacobson találta ki a Robot Cache-et, melynek két legfontosabb sajátossága, hogy újraértékesíthető játékokat kínál, valamint hogy bányászható kriptovaluta tartozik hozzá, ami egész egyszerűen az Iron nevet viseli.

Minden eladás után a felhasználók 25 százalékot kapnak a bevételből, 70 százalék pedig a fejlesztőkhöz és kiadókhoz megy, akiknek egyébként azért is megéri csatlakozni, mert a Robot Cache a Steammel szemben nem 30%-os, hanem csak 5%-os jutalékot kér. A használt játékok eladása után a kifizetés Ironban történik, ami valódi pénzre váltható vagy felhasználható játékvásárlásra.

Nem kerülhet majd fel bármilyen játék a kínálatba, lesz egy minimális szint, ami a Steamnél például láthatóan nincs. A platform valamikor a második negyedévben indul, remélhetőleg nem fog kérdés nélkül a felhasználók gépét használva bányászni. 

Szerintetek sikeres lehet, ti használnátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)