Hirdetés

Sokkal kevesebbet keresnek a nők a Rockstar stúdiójában

|

Az Egyesült Királyságban a nagyobb vállalatok minden évben elszámolnak az alkalmazottaik fizetéséről. Ebből derült ki, hogy még a Grand Theft Auto széria fejlesztői között is jóval kevesebb pénz üti a női alkalmazottak markát.

Hirdetés

A skót székhelyű csapat stúdiójában a nők átlagos órabére 64%-kal alacsonyabb, mint a férfiaké, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy utóbbiak durván háromszor többet visznek haza, mint a hölgyek. A bónuszokat illetően is drasztikus különbségekről számolt be a Kotaku, mivel a nők munkáját átlagosan 84% -kal alacsonyabb összeggel díjazták.

Hirdetés

A Rockstar North fejese, Andre Semple szerint ezeket a számottevő különbségeket a beosztottak által betöltött pozíciók generálják. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy a stúdió rangidőseit és komolyabb beosztású dolgozóit többnyire férfiak alkotják, így nincs arról szó, hogy a nemi hovatartozás szerepet játszana az alkalmazottak fizetésében. A stúdió ezzel együtt garantálta, hogy újabb módszerekkel segíti majd a hölgyek előrehaladását a játékfejlesztésben.

A Rockstar egyik képviselője nemrég jelezte, hogy aktívan dolgoznak a nemek közötti szakadék eltüntetésén. Ilyen eltérések persze nem csak a GTA alkotóinál vannak: az Electronic Artsnál és a Sonynál 14- és 13%-os, míg a Microsofton belül 7%-os eltérés figyelhető meg a férfiak javára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)