Hirdetés

Soha nem volt még olyan jövedelmező ünnepi szezonja a Ubisoftnak, mint most

|

Több pénz folyt be játékeladásokból és mikrotranzakciókból, mint a stúdió elmúlt 34 évében bármikor.

Hirdetés

Nagyon erősen belehúzott a tavalyi év végén a Ubisoft, mely korábban szünetet tartott, hogy a The Division 2 és a Ghost Recon: Breakpoint bukása után átgondolja, hogyan tovább. Októberben a Watch Dogs: Legion, novemberben az Assassin's Creed: Valhalla, decemberben pedig az Immortals: Fenyx Rising jelent meg, és a kiadó mindhárom játékának teljesítményével elégedett volt.

A legfrissebb pénzügyi beszámoló alapján 2020 utolsó három hónapjában 1 milliárd euró volt a cég bevétele, míg 2019 végén mindössze 455,5 millió jött össze. Pusztán a digitális eladások 588,4 millió eurót tettek ki, melyből 218,2 millió gyűlt össze mikrotranzakciókból és megjelenés utáni tartalmakból. A korábban megjelent játékokat 306,1 millió euró értékben vásárolták a játékosok.

Hirdetés

Bár eladási számokat nem közölt, a Ubisoft azzal eldicsekedett, hogy a Valhalla, a Legion és az Immortals is bekerült a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S top 7 legjobban fogyó játéka közé, illetve kijelentette, hogy az új konzolokra értékesített játékok számának tekintetében a második helyen végzett, de összplatformos eladásokat tekintve első lett a kiadók közül.

Az említetteken túl jól teljesített még a Just Dance 2021, a Brawlhalla, a Mario + Rabbids Kingdom Battle, a Far Cry 5, a The Crew 2 és az Anno 1800, továbbá sokan vették elő az Assassin's Creed Originst és Odyssey-t, a Rainbow Six: Siege pedig elérte a 70 millió játékost.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)