Hirdetés

Sorsdöntő fejezethez közelít az Activision felvásárlása

|

Kiderült, mikor hallgatják meg a brit versenyhatósággal szembeszálló Microsoft érveit.

Hirdetés

2022 januárja óta húzódik az Activision Blizzard 68,7 millió dolláros felvásárlása, s habár az üzletre már több mint 37 ország és az Európai Unió is rábólintott, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság versenyhatóságai a szabad verseny védelmére hivatkozva igyekeznek blokkolni az összeborulást.

Ami az utóbbit illeti, a helyi piacon illetékes Verseny- és Piachatóság (Competition and Markets Authority, CMA) még áprilisban közölte, hogy az akvizíció árthat a felhős játékok piacának, ezért nem adja áldását a szerződés aláírására. A felvásárlói oldalon álló Microsoft persze fellebbezett a döntés ellen, most pedig kiderült, hogy mikor kezdődik a történet következő szakasza.

Hirdetés

Az Insider Gaming beszámolója szerint ugyanis a fellebbezés ügyében eljáró bíróság nemrég közölte, hogy a július 24-ét követő két hétben fogja meghallgatni a szemben álló felek érveit. A meghallgatásokra így 10 nap állna rendelkezésre, ám Marcus Smith bíró szerint ezt nem fogják teljesen kihasználni.

"Nem számítok arra, hogy ez az egész 10 napot igénybe veszi, de szeretném, ha a felek inkább a hosszabb, mint a rövidebb szóbeli előterjesztések oldalára tévednének. Úgy tűnik számomra, hogy ez egy olyan túlzás, amit megengedhetünk magunknak."

- írta Smith, aki a hosszabb előterjesztésekkel minden lehetőséget meg akar adni a CMA-nak és a Microsoftnak a helyzet ismertetésére. A felperes álláspontja szerint a brit versenyhatóság "alapvető hibákat" vétett a felvásárlás blokkolásakor, ám amennyiben a redmondiak nyernek, akkor is a CMA-nál kell majd beadniuk az ismételt engedélyeztetési kérelmet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az ügy érdekessége, hogy az eset kapcsán kisebb adok-kapok bontakozott ki a britek és az EU képviselői között. Az Európai Bizottság nem sokkal a CMA döntése után adott zöld utat az akvizíciónak, amire az utóbbi a Twitteren kezdett magyarázkodni. A britek álláspontja szerint az EU-s áldás lehetővé teszi a Microsoftnak, hogy a vállalat 10 éven át maga szabályozza a felhős játékok piacát, leváltva az eddigi nyílt versenyt. Az EU részéről erre Margrethe Vestager, a Bizottság digitális korszakért felelős ügyvezető alelnöke válaszolt, rámutatva, hogy a redmondiak önként vállalták, hogy a következő évtizedben bármely felhőszolgáltatáson elérhetővé teszik az üzletben érintett játékokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)