Hirdetés

Sosem keresett még ennyi pénzt a Nintendo, és erről kivételesen nem csak a Switch és az exkluzív játékok tehetnek

|

Rekordot jelentő negyedévről számoltak be a japánok.

Hirdetés

Habár sokan jó néven vennék, ha a Nintendo végre piacra dobná a 2017 óta gyűrt Switch tényleges utódját, a pénzügyi jelentéseket figyelemmel kísérő közönség jól tudja, hogy a japánokat semmi sem sürgeti erre, hiszen még mindig remekül fogy az OLED és kompakt Lite formában is forgalmazott hardver, ami elsősorban a rendszeresen érkező exkluzív címeknek köszönhető.

A Switch szakadatlan diadalmenetéről árulkodik a Nintendo aktuális eredménybeszámolója is, amely a vállalat történetének legsikeresebb első negyedévéről ad hírt.

Hirdetés

A számok nyelvén kifejezve ez azt jelenti, hogy az április-május-júniusra eső első pénzügyi negyedévben (Q1) 461,34 milliárd jenes bevétel mellett 185,44 milliárd jennyi nyereséget realizált a cég, amely az eddigi rekordtartó 2020-as Q1 144,7 milliárd jenes profitját is lepipálta. Emlékezhettek: ez volt a pandémia azon időszaka, amikor a fél világ a frissen megjelent Animal Crossing: New Horizonsban csinosítgatta a szigetét.

Ahogy akkor, most is egy sztárcím tolta meg a szekeret, természetesen a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom képében, amelyből már 18,51 millió példányt kapkodott el a közönség. A májusban debütált újdonság mellett még az elpusztíthatatlan Mario Kart 8: DeLuxe törte át az 1 millió példányszámos eladási határt, amely már lassan 10 éves (eredetileg a megboldogult Wii U-ra adták ki), de még mindig 1,67 millió darab fogyott belőle a tárgyalt időszakban.

Ami magát a Switchet illeti, a Nintendo korábban közölte, hogy összesítésben 129,53 millió eladásnál jár a hardver pályafutása, a Q1-re vonatkozóan pedig részadatokat is kaptunk. Ezek alapján a 2023-as első üzleti negyedévben 1,32 millió normál Switch, 1,52 millió OLED Model és 0,59 millió Lite talált gazdára. Érdemes megjegyezni, hogy az előző év azonos időszakához képest ez az alap konzol és a dokkot nélkülöző Lite esetében is csökkenést jelent: az előbbinél -51,3%-os, az utóbbinál -26,7%-os mértékben.

A rekordnak bizonyuló negyedéves eredményben természetesen az áprilisban mozikba küldött Super Mario Bros.: A film is vastagon benne volt, amely világszerte 1,35 milliárd dollárt kaszált a jegypénztáraknál. A vállalatnak viszont az év későbbi szakaszára is jók a kilátásai, hiszen nemrég jelent meg a zseniális Pikmin 4, 2023 fennmaradó hónapjaiban pedig további ígéretes projektek landolnak, köztük a Super Mario Bros Wonderrel (október 20.), a Detective Pikachu Returnsszel (október 6.) és az 1996-os Mario RPG korszerűsített kiadásával (november 17.).

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)