Hirdetés

Ezek voltak 2017 legsikeresebb PC-s játékai

|

Megtudtuk, melyik játékok termelték a legtöbb bevételt, vonzották a legtöbb játékost és jelentek meg a legtöbb VR-headset képernyőjén, legalábbis a Steam adatbázisa alapján.

Hirdetés

Ugyan az igazán hangzatos mérföldkövet tekintetében 2017-ben a PlayerUnknown's Battlegroundsról szóltak elsősorban a hírek, számos más játék tudhat maga mögött kiváló évet. Erről adott ki néhány érdekes toplistát a Valve, legalábbis ami a Steammel kapcsolatos statisztikákat érinti.

Hirdetés

Mivel a toplisták sokszor egy játék konkrét teljesítményét veszik alapul, pontos adatokat nem árultak el a platform üzemeltetői, hanem a toplistájukon fokozatokat hoztak létre. A platina kategóriába a legjobb tizenkét játék kerül, az arany fokozat ismét egy tucat játékot tartalmaz, az ezüst a negyvenedik, míg a bronz a századik helyig fogja össze a helyezetteket.

Az első listában a játékok minden, a Steamen keresztülfolyó bevételét összesítették, így nemcsak a PUBG-hez hasonló nagy példányszámban fogyó újdonságok és a Witcher 3 hosszútávú eladásaival versengő örökzölden kerültek be a legjobb tizenkettőbe, hanem több free-to-play cím is.

2017 legkelendőbb játékai

Ark: Survival Evolved
Counter Strike: Global Offensive
Divinity: Original Sin 2
Dota 2
Ghost Recon Wildlands
Grand Theft Auto V
H1Z1
PlayerUnknown's Battlegrounds
Rainbow Six Siege
Rocket League
The Witcher 3 - Wild Hunt
Warframe

Továbbá készítettek egy toplistát arról is, melyik címek érték el a legnagyobb játékosszámokat, amiből kiderül, hogy a Rainbow Six Siege, a Payday 2 és a Grant Theft Auto V is százezer egyidejű játékos fölé jutott.

A legjobban fogyó VR-játékok közé sikerült beférkőznie a Superhot VR-nak, a Fallout 4 HTC Vive-ra optimalizált változatának és a brutális Gornnak is az újdonságok közül. Ezek olyan, a jelenlegi headsetek megjelenése óta népszerű címeket találunk, mint a Job Simulator, vagy éppen az Arizona Sunshine, de a Google Tiltbrushért is rendkívül sokan voltak hajlandóak fizetni.

Végül egy-egy toplistán összegyűjtötték hónaponkénti lebontásban, melyikek voltak a legnépszerűbb megjelenések, amik között számos érdekes kisebb játékot találtok, illetve azt is, melyik, korábban korai hozzáférésben megvásárolható címek teljesítettek legjobban. Az összes listát erről az oldalról éritek el.

Nektek mi volt a kedvenc PC-s cím 2017-ben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)