Hirdetés

Szárnyal a GPU-k piaca, de van, aki veszít ezzel

|

Míg az AMD és az Intel több videokártyát szállít, az Nvidia rosszabbul áll, mint egy negyedévvel korábban.

Hirdetés

A Jon Peddie Research 2020 negyedik negyedévére vonatkozó beszámolója alapján a gyártók 20,5 százalékkal több GPU-t szállítottak le, mint az ezt megelőző három hónapban, és 29,1%-os növekedés volt megfigyelhető 2019 ugyanezen időszakához képest. Ez azért is kifejezetten örömteli, mivel a járványhelyzet korábban minden modellt és jóslatot elferdített. 

De mit jelent ez a gyártók szempontjából? Felemás sikert: az AMD 6,4, az Intel 33,2 százalékkal több GPU-t helyezett forgalomba, de az Nvidia 7,3-mal kevesebbet, mint a harmadik negyedévben. Ami a piaci részesedést illeti, az AMD összesített adatai 2,2 százalékkal rosszabbak az előző negyedévhez képest, és az Nvidia sem dicsekedhet el azzal a mínusz 4,37 százalékkal.

Hirdetés

Egyedül az Intel tudott pozitív irányba elmozdulni, 6,6% növekedést könyvelhetett el. Íme a megoszlások; az első oszlop 2019 utolsó negyedéve, a második 2020 harmadik negyede, az utolsó pedig 2020 vége:

A koronavírus-járvány miatti home office-nak köszönhetően a forgalomba kerülő notebookok száma első alkalommal haladta meg a 230 milliót, valamint az éves növekedés szempontjából is rekordot döntött 49%-kal, ami az előrejelzések szerint a kereskedelmi háborúk, a járvány miatti leállások és az anyaghiány miatt jóval szerényebb, csupán körülbelül 6% lesz 2021-ben. Egyébként a teljes PC-piac negyedévről negyedévre 30,25 százalékkal, éves szinten 35,76 százalékkal nőtt. 

Kíváncsiak vagyunk az, hogy az AMD csúcskártyájának tekintett Radeon RX 6900 XT megérkezésével és a videokártyák árainak emelkedésével hogyan alakul majd a mezőny. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)