Hirdetés

Szerződést kötött a Sony és a Microsoft, nem vehetik el a Call of Duty játékokat a PlayStationös játékosoktól

|

Phil Spencer, az Xbox fejese tette közzé a friss fejleményt.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy akár már napokon belül véget érhet a huzavona, és a Microsoft az Egyesült Államok beleegyezését követően tényleg nyélbe ütheti a játékipar legnagyobb üzletét: 68,7 milliárd dollárért felvásárolhatja az Activision Blizzardot. Érdeke is ez a redmondi cégnek, ugyanis ha július 18-áig nem sikerül aláírniuk az adásvételről szóló szerződést, a Microsoftnak 3 milliárd dollárt kell fizetnie az Activision Blizzard részére.

Ezért hát minden illetékes dolgozik a hétvégén is. Némileg meglepő módon ma délután jelentette be Phil Spencer, az Xbox fejese, hogy a Sony is aláírta a szerződést, ami kötelezi őket arra, hogy a Call of Duty sorozat ne hagyhassa maga mögött a PlayStation platformokat.

Hirdetés

"Örömmel jelentjük be, hogy a Microsoft és a PlayStation egy kötelező érvényű megállapodást kötött arra vonatkozóan, hogy a Call of Duty PlayStationön maradjon az Activision Blizzard felvásárlása után. Izgatottan várjuk a jövőt, amiben a játékosok világszerte több lehetőség közül válogatva dönthetnek, hogyan akarják kedvenc játékaikat játszani."

- áll a tweetben. A megállapodás látszólag más franchise-okra nem vonatkozik, de nem biztos, hogy jó üzleti döntés lenne az Overwatchot, a Crasht, a Diablót elvenni egy több milliós közösségtől. Az Axios újságírója, Stephen Totilo kiderítette, hogy a megállapodás 10 évre szól.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)