Hirdetés

Már több mint 120 ezer filmes szakember és előadó vált munkanélkülivé a koronavírus miatt

|

A szórakoztatóipari dolgozók legnagyobb nemzetközi szakszervezete adta közre az adatait, eszerint tagjainak jó 80%-a vesztette el állását.

Hirdetés

Egyre több ország rendel el részleges vagy teljes kijárási tilalmat, hogy elejét vegyék a koronavírus kiugrásszerű terjedésének. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok olyan munkahely kénytelen felfüggeszteni alkalmazottait, ahol nem megoldható a távmunka - ilyen például a szórakoztatóipar jelentős része is. A filmforgatások leállításáról és a premierek elhalasztásáról már egy ideje érkeznek a hírek, az egyik legnagyobb szórakoztatóipari szakszervezet pedig most közleményben reagált a helyzetre.

Hirdetés

Az International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) nem csak az amerikai és kanadai színészek és előadóművészek érdekeit képviseli, tagjai a szórakoztatóipar bármely szegletében dolgozhatnak, azonban a COVID-19 világjárványa most mindegyikük egzisztenciáját veszélybe sodorta. A szervezet elmondása szerint, 150 ezer tagjából jelenleg 120 ezer vesztette el a munkáját.

Ebből arra is következtethetünk, hogy világszinten milyen méreteket ölthet a munkanélküliség az iparágban. Az IATSE hozzátette, hogy ugyan egyes tagjai még két héten keresztül kapják fizetésüket, de sajnos egyelőre nem számíthatunk arra, hogy a vészhelyzet ilyen rövid idő alatt megszűnik.

Sajnos egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig kényszerülnek szünetre a projektek, hiszen minden kormány célja az, hogy minél jobban elnyújtsa a járvány lefolyását, így előzve meg azt, hogy egyszerre sokan szabaduljanak rá az egészségügyre, ami sehol nincs felkészülve a fertőzöttek tömeges ellátására, izolációjára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)