Hirdetés

Átlépte a tízmillió eladott példányt a Stardew Valley

|

A játékot egyedül fejlesztő Eric Barone a Twitteren köszönte meg mindenkinek, aki támogatta őt a megjelenés óta eltelt négy évben.

Hirdetés

A Stardew Valley az egyik legnépszerűbb indie szerepjáték, amiben vidéki kis farmunkról kell gondoskodnunk. Már a megjelenésekor nagyon sikeres lett, azóta pedig rengeteg platformra pakolták át, mostanra pedig tízmillió példány fogyott el belőle világszerte.

Hirdetés

Eric Baron az egyetem elvégzése után fogott bele a Stardew Valleybe, hogy egy kicsit csiszolgathassa a programozói, dizájneri és zeneírói képességeit. A Harvest Moon nevű játék ihletésére szeretett volna olyan játékot készíteni, ahol ez ember gondoskodhat farmjáról, ismerkedhet a helyiekkel és különböző küldetésekre indulhat.

Eredetileg úgy gondolta, hogy nagyjából hat hónap alatt megvalósítja terveit, ebből végül öt év lett; rengeteg újrakezdés, mélypont és a totális kiégés után végül kiadta a játékot, amit mind a kritikusok, mind a közönség kitörő örömmel fogadott. Négy évvel a megjelenés után újabb mérföldkőhöz érkezett az indie kaland, amiről Barone a Twitteren számolt be:

A fejlesztő elmondta, hogy négy évvel ezelőtt, amikor egyedül ült a szobájában a Stardew Valley-t csinálva, fogalma sem volt róla, hogy egyáltalán játszik-e majd valaki a vele, most pedig átlépte a tízmillió eladott példányt. Végül megköszönte mindenkinek, aki megvette, játszott vele, vagy támogatta a létrejöttét. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)