Hirdetés

Távozik az Epic Games Store vezetője, mert nem tud azonosulni a cég terveivel

|

Sergiy Galyonkin úgy érzi, hogy a személye nem passzol az Epic Games jövőbeli terveihez.

Hirdetés

A 2010-es évek második felében az Epic Games valóságos játékipari óriássá nőtte ki magát, amit az egyre népszerűbbé váló Unreal Engine mellett elsősorban a hatalmas sikert arató Fortnite-nak köszönhet. Az ingyenes lövöldével generált óriási bevételekből még arra is jutott, hogy 2018-ban elindítsák az Epic Games Store-t, amely a Steam Áruházzal igyekszik konkurálni.

Múlt héten viszont kidurrant az Epic-lufi, miután a vállalat beismerte, hogy évek óta jóval a lehetőségei felett költekezik, így most csak egy közel 1000 embert érintő leépítés segíthet a helyzet stabilizálásán. Most kiderült, hogy maga az Epic Games Store fejese sem marad a fedélzeten.

Hirdetés

Sergiy Galyonkin az X-é átvedlett Twitter felületén közölte, hogy 8 év után elhagyja a vállalatot, amit egyszerűen azzal indokolt, hogy a személye nem illik a felépülőben lévő "Epic 5.0-hoz", mivel más típusú embereket igényel a projekt. A vezető posztja egyúttal köszönetet mondott az Epicnél töltött időért, kiemelve a Fortnite ingyenes, de nem pay-to-win megközelítésével elért sikereket, valamint méltatva az EGS iparáginál alacsonyabbnak számító, 12%-os jutalékra alapozó üzleti modellét.

A búcsúzás végén a hivatalosan a kiadási stratégiáért felelős igazgatói posztot betöltő Galyonkin azt ígéri, hogy továbbra is a játékiparban marad, ám a PR-osztály felügyeletétől megszabadulva "sokkal hangosabb lesz", mint korábban. Hogy ezzel mire céloz, az egyelőre rejtély, de aki kíváncsi, annak érdemes lehet bekövetnie a fiókját.

Az oroszországi születésű Sergiy Galyonkin korábban a SteamSpy analitikai eszköz megalkotásával tette le a névjegyét a szakmában, az Epic égisze alatt pedig nemcsak az Epic Games Store tető alá hozásában játszott fontos szerepet, hanem a Fortnite monetizációs modelljének kidolgozásában is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)