Hirdetés

Teljesen átrendezik az Xbox vezetését, és innentől szorosabban fogják a Bethesda pórázát

|

A Microsoft így szeretné elkerülni a jövőben a Redfallhoz hasonló buktákat.

Hirdetés

Miután 2021 márciusában formálisan is lezárták a redmondiak a ZeniMax Media akvizícióját, a Microsoft Gaming új divíziója lényegében önálló entitáskén működött tovább, ugyanazokkal a vezetőkkel, akik a felvásárlás előtt is igazgatták a céget. Az elmúlt két és fél évben nagyrészt pozitív fogadtatásban részesített alkotások (Deathloop, Ghostwire: Tokyo, Hi-Fi Rush és Starfield) kerültek ki a Bethesda szárnyai alól, a Redfall esetében azonban valami csúnyán félrement. A történetekért Phil Spencer magára vállalta a felelősséget, kiszivárgott értesülések alapján azonban inkább a ZeniMax vezetése a ludas, amely annak ellenőre erőltette a multiplayer fókuszt, hogy a fejlesztők nem rajongtak az ötletért. Sokan le is léptek, miután abban bíztak, hogy majd a Microsoft lelövi a projektet, ám az új tulajdonos nem akart beleszólni a ZeniMax dolgaiba.

Akkor legalábbis még nem, mostantól azonban új szelek fújnak, mivel az eddig az Xbox Game Studios dirigálásával megbízott Matt Bootyt előléptették az Xbox játéktartalmakért és stúdiókért felelős elnökévé, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban Jamie Leder, a ZeniMax elnök-vezérigazgatója neki fog jelenteni.

Hirdetés

Phil Spencer a The Verge által megszerzett belső feljegyzésben úgy fogalmazott, hogy meggyőződésük szerint az új struktúrában az Xbox Game Studios és a ZeniMax fejlesztőstúdiói hatékonyabban tudnak majd együttműködni, a legjobb munkát végezve gyarapíthatják az Xbox portfólióját. Az átszervezés egybeesik a Bethesda kiadói szárnyát vezető Pete Hines távozásával.

Szintén előléptetésben részesült Sarah Bond, aki az elmúlt években egyre inkább az Xbox arcává kezdett válni. Bond mostantól ugyancsak elnöki minőségben tagja a felsővezetésnek, ám az ő felelősségi területe az Xbox platform maga, beleértve a hardvert és a szoftvert is, tehát hozzá tartoznak az eszközökkel, a felhasználói és fejlesztői élményekkel, a stratégiával, üzlettervezéssel és üzletfejlesztéssel, valamint adatgyűjtéssel és adatelemzéssel foglalkozó csapatok, miként a platformmérnöki részleg is.

A Microsoft által kiadott képen már az Xbox új vezetése látható, de picivel több mint két hónap múlva újabb változásokra számíthatunk, mivel Bobby Kotick csak az év végéig marad az Activision Blizzard vezetője, és miként nem tudni, hogy hová vezet innen az útja, úgy az sem világos még, hogy ki veszi majd át a helyét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)