Hirdetés

Több mint 30 év után távozott a PlayStation egyik legfontosabb embere

|

Connie Booth számos legendás franchise gyártását felügyelte a vállalatnál töltött pályafutása alatt.

Hirdetés

Jelentős változások mennek végbe per pillanat a Sony játékos divíziójának háza táján. A leépítések mellett nemrégiben bejelentették a 30 éve a vállalatnál lévő elnök-vezérigazgató, Jim Ryan visszavonulását, most pedig egy újabb kulcsember is távozott a cégtől, amit a PlayStation egyik szóvivője is megerősített.

Connie Booth még 1989-ben csatlakozott a vállalathoz, ahol az évek alatt aztán szépen végigjárta a ranglétrát, míg végül a PlayStation egyik kulcsemberévé nem vált. Olyan játékok gyártását felügyelte, mint például a Crash Bandicoot, a Ratchet and Clank, az Infamous és a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, viszont mint az kiderült, nem biztos, hogy teljesen önszántából döntött a távozás mellett.

Hirdetés

Ugyanis számos pletyka felmerült, melyek értelmében Boothot egyszerűen csak kirúgták. Erre egyébként jó esély lehet, ugyanis David Scott Jaffe, egy ex-PlayStation-ös fejlesztő is erről értesült a hölgy távozásával kapcsolatban. Egészen pontosan úgy fogalmazott:

"Kirúgták. Nem engedték el. Nem ment nyugdíjba. Nem lépett ki. Egyszerűen csak kirúgták."

Jaffe továbbá arról is beszélt, hogy Jim Ryan elnök-vezérigazgatói pozíciójában eltöltött ideje alatt erős elmozdulást kezdeményezett a live-service játékok irányába, amit igazából annyira nem is rejtett véka alá a vállalat az elmúlt időszakban. Viszont mint ahogy azt Jaffe elmondta, a döntés sokakat feldühített, akik rövidesen Boothot kezdték el okolni a történésekért, hozzátéve, teljesen alaptalanul.

Booth egyelőre még nem nyilatkozott a távozását illetően, így ennek pontos okaival kapcsolatban még csak találgatásokba bocsátkozhatunk. Mindenesetre érdekes, hogy ilyen rövid időn belül került eresztésre két veterán is, ami minden bizonnyal tényleg összefüggésben állhat a szolgáltatásként kezelt játékok előtérbe helyezésével.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)