Hirdetés

Továbbra is nagy bajban az Embracer, újabb stúdió esett áldozatul a leépítéseknek

|

A Neverwinter és a Star Trek Online mögött álló csapatból eresztették szélnek a kollégákat.

Hirdetés

Amikor néhány éve az Embracer Group elkezdte összevásárolgatni a kiadókat és fejlesztőstúdiókat, a hírek eléggé megosztották a közösséget. Az egyik tábor üdvözölte, hogy az esetlegesen bukdácsoló kedvenc fejlesztői végre stabil anyagi hátteret kapnak, míg mások már akkor is aggodalmukat fejezték ki, hogy egy kézben összpontosuljon ekkora hatalom, még akkor is, ha a tulajdonos kreatív szabadságot adott a fejlesztőknek.

Az tudjuk már egy ideje, hogy az Embracer Group egy elég durva válságon megy keresztül (májusban rövid idő alatt 40 százalékkal esett a részvényeinek árfolyama, mivel az utolsó pillanatban, konkrétan az aláírás előtt bukott egy 2 milliárd dolláros üzletet), emiatt pedig kénytelenek a legnagyobb stúdiókat is megnyirbálni, például a Tomb Raider fejlesztőit is elérte a leépítési hullám, ahogy a magyar Digic és Zen Studios sem úszta meg, utóbbitól a fejlesztők negyedét küldték el.

Hirdetés

A válságból még nem tudtak kilábalni, a közmondásos ostor pedig ezúttal a Neverwinter és a Star Trek Online mögött álló fejlesztőcsapaton, a Cryptic Studioson csattant. Azt pontosan nem tudni, mennyi embert eresztenek szélnek, de az Embracer teljes átszervezése következtében a csapat betagozódik a DECA Games kiadó alá, az elbocsátott kollégáknak igyekeznek segíteni a váltásban, a megmaradt kollégák pedig tovább dolgoznak a még futó projekteken.

Nemcsak az Embracer van bajban, az elmúlt hetekben a Sony nagy stúdiói, a Naughty Dog és a Bungie sem úszták meg a leépítéseket, a játékpiac szinte minden héten ilyen hírektől hangos, ami jól mutatja, hogy az ipar nagy átalakulásokra készül, és nem látni még, ennek milyen hatása lesz a piacra és a termékekre.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)